Case Mayfield – Another Glorious Battle For The Kingdom
Door op 22 juni 2014

Artiest: Case Mayfield
Album_title: Another Glorious Battle For The Kingdom
Genre: Singer-songwriter
Release_date: 05/23/2014
Label: Hormone
Rating: Vier sterren (4)
Another Glorious Battle For The Kingdom Case Mayfield
4
4

De eigenzinnige Case Mayfield (artiestennaam van de in Volendam geboren Kees Veerman) heeft met derde langspeler Another Glorious Battle For The Kingdom zijn meest uitgewogen en luisterfijne plaat tot nu toe gemaakt. Mayfield won in 2010 de publieksprijs bij De Grote Prijs van Nederland, verraste in 2011 met alom geprezen debuutalbum The Many Colored Beast en stond zelfs bij De Wereld Draait Door. Nu zegt Case blij te zijn dat de hype sinds die eerste plaat een beetje is weggetrokken en hij gewoon lekker zijn gangetje kan gaan.

Dat doet hij zeker. De singer-songwriter besloot voor de opnames van zijn derde album te breken met platenmaatschappij PIAS en alles onder zijn eigen nieuwe label Hormone uit te brengen. Grote concerten geeft hij liever niet, in plaats daarvan deed hij onlangs een rondje langs diverse kerken in ons land om zijn laatste baby te promoten.

Eigenzinnig dus en toch heeft Case Mayfield met Another Glorious Battle For The Kingdom zijn meest toegankelijke verzameling liedjes tot nu toe uitgebracht. Bovendien is de instrumentatie op het album rijker en Mayfield’s zang aangenamer. Prachtig is de flow in het album, bijvoorbeeld hoe het instrumentale Chinup de inleiding vormt voor het duistere My Lie Is Bigger. Hoogtepunt is Close Enough, dat gewoon foutloos in elkaar zit. De viool komt op het juiste moment, Case houdt op de juiste momenten zijn mond en de drums en gitaar vullen elkaar perfect aan. Andere mooie liedjes zijn zonder twijfel Rumble, de titelsong en Seriously. Maar zoals gezegd, de hele plaat is prettig. Case kan en mag nu echt groter worden, de vraag is of hij het zelf wil?

Tracklisting Another Glorious Battle For The Kingdom:

 1. Where Do We Go From Here
 2. Rumble
 3. Royalty In Exile
 4. Firestorm
 5. The Stage Is Set
 6. Chinup
 7. My Lie Is Bigger
 8. Close Enough
 9. Another Glorious Battle For The Kingdom
 10. Seriously
 11. Every Little Thing

Live:

Zaterdag 28 juni: Mudboot Sessions, Bemmel (met Rogier Pelgrim)
Zaterdag 5 juli: Halte Hembrug, Zaandam
Zondag 13 juli: Roofgarden, Arnhem