[email protected]
Door op 11 januari 2013

Het laatste wapenfeit van De Muziekgieterij in Maastricht was Bruis 2012. De Muziekgieterij 2013, een nieuwe start, een nieuwe locatie en een nieuwe website Vanaf maart biedt de nieuwe locatie in de Timmerfabriek te Maastricht nieuwe mogelijkheden. Om de nieuwe locatie officieel in te wijden, opent de Muziekgieterij haar deuren op 8 en 9 maart met een knallend festival. Een winterfestival dat past bij de ambities van de Muziekgieterij en eindelijk de weg openstelt naar een volwaardig popclub in Maastricht.

Na 6 succesvolle edities van het Bruisfestival haalt de Muziekgieterij het Bruisgevoel voor de opening van het nieuwe pand naar binnen. Optredens staan gepland in de nieuwe zaal, maar ook in de buiten opgezette circustent. Zowel op vrijdag als zaterdag treden tientallen bands op waarvan I Am Kloot, The Van Jets, DeWolff en Fidlar reeds bevestigd zijn. Verdere namen worden spoedig bekend gemaakt.

Kosten voor een dagkaart bedragen 25 euro. Voor beide dagen is er een weekendkaart á 45 euro. Vervalt hiermee het gratis toegankelijke Bruis? Nee, Ook de zomereditie gaat weer door. Maastricht zal in 2013 minimaal twee keer een echt muziekfestival hebben.