Brooke Sharkey – Wandering Heart
Door op 18 maart 2017

Artiest: Brooke Sharkey
Album_title: Wandering Heart
Genre: folkpop
Release_date: 03/17/2017
Label: V2 Records Benelux
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3645134
Wandering Heart Brooke Sharkey
3.5
3.5

Met een Franse moeder en een vader uit Engeland groeit Brooke Sharkey in die twee landen op. Haar muzikale ontwikkeling speelt zich grotendeels op straat af, als zestienjarig zwerft ze al buskend rond. Tijdens de zomermaanden reist ze vanuit London af naar de Franse en Italiaanse Rivièras in het gezelschap van Adam Beattie. Die muzikant is opnieuw betrokken bij het tweede  volwaardige werkstuk Wandering Heart. Naast elektrische gitaar en contrabas werkt hij samen met Sharkey de arrangementen uit. Dat resulteert in een merkwaardig introspectief geheel waarin de zangeres in  persoonlijk verhalend songwerk, dat de afgelopen drie jaar tot stand kwam, haar vocale grenzen aftast.

Bottletop Blues laveert van ingetogen zang naar heftige uithalen die enigszins aan Björk herinneren, opmerkelijk is ook de wondermooie bijdrage op Franse hoorn van Jez Houghton. Dat markante instrument duikt  overigens meteen op in het dromerige Your Tomorrow en blijft alomtegenwoordig in songs die afwisselend in het Engels en charmant Frans passeren. Te beluisteren in het fragiele Offida en het op meeslepende tangoritmiek evoluerend Come Be Me, met weerom een glansrol voor de hoorn en een bevreemdende, vervormde tremelo gitaar van Beattie. Die gitaar zorgt eveneens in samenwerking met de akoestische bas voor de aparte klankkleur van het zwoele, jazzy Where To Go.

Herinneringen verbonden met de zee lopen als een rode draad doorheen het repertoire. In een zacht mijmerende White Chalk en het Keltisch geïnspireerde Sailor’s Wife klinkt de eenzaamheid van een achterblijvende vrouw door die op haar beurt  een tipje van haar diepste, donkere zielenroerselen oplicht in de titelsong Wandering Heart, uitlopend in chaotische percussie. Elegante, verfijnde folkpop  van een charmerende chanteuse.

Tracklisting Wandering Heart:

  1. Your Tomorrow
  2. Offida
  3. Faces
  4. Bottletop Blues
  5. White Chalk
  6. Come Be Me
  7. Where To Go
  8. Wandering Heart
  9. Sailor’s Wife
  10. Coastline