A Brighter Light – So Glad I Found You EP
Door op 01 november 2015

Band: A Brighter Light
Album_title: So Glad I Found You EP
Release_date: 08/23/2015
Rating: Drie sterren (3)
So Glad I Found You EP A Brighter Light
3
3

Een stemmige hoes, strak opgenomen geluid, een band die gevoel heeft voor wat aansprekende muziek is en die een geluid weten te brengen dat het midden houdt tussen Snow Patrol en The Lumineers. Je kijkt nog eens scherp naar je cd-speler als het tweede nummer begint, want begint nu wel het tweede nummer of staat de speler op ‘repeat’? Dit klinkt toch wel erg als het openingsnummer.

Even later blijkt toch dat het nummer wezenlijk anders is. De beat klinkt echter in ernstige mate hetzelfde en voor je het weet, klinken The Lumineers eveneens weer door. Met een titel als Darker Side About Us zou je toch iets minder vrolijke kanten kunnen laten doorklinken. Sound en titel van het nummer lijken in paradox met elkaar te zijn. Voices brengt en wat andere klank en, vreemd genoeg, hier klinkt de band dan weer donker. Met weemoed in de stem horen we “You’re giving me a reason to live” gezongen worden en dat klinkt in eerste instantie zo droef dat je eerder zou verwachten te horen dat die reden er helemaal niet meer zou zijn.  De band geeft op de website ook aan te zingen over ‘lost love’ en ‘dark love’. Misschien dat ze juist bewust kiezen voor de paradox tussen woorden en gevoel dat aan de liedjes verbonden is?  Even goed laat de band hier horen buiten het idioom van de eerste twee nummers te kunnen. De samenzang hier blijft buiten het blije gevoel en komt hier meer tot zijn recht dan in het meezinggevoel van de eerste twee nummers.

In het laatste nummer komt weliswaar weer een Snow Patrol gevoel terug, maar de samenzang tussen de zangeres en de zanger hier staat als een huis. Daar is meer mee te doen. Het is jammer dat de website slechts een summiere biografie geeft. De band weet pakkende nummers te schrijven, kan daarin misschien nog meer een eigen weg vinden en heeft in elk geval de kwaliteit in huis om aansprekende muziek te maken. Een aardige kennismaking.

Tracklisting So Glad I Found You:

  1. Your Body Fits Me
  2. Darker Side About Us
  3. Voices
  4. So Glad I Found You