BOEM! Thema Zomerparkfeest Venlo
Door op 08 augustus 2014

Vanaf donderdag 14 augustus tot en met zondag 17 augustus staat het Venlose Julianapark bol van de muziek en cultuur. Al 37 jaar is het festival een begrip in Noord-Limburg en ver daar buiten. Begonnen als een straatfestival en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste gratis meerdaagse festivals in Nederland. Elk jaar wordt er een thema gekozen en dit jaar is dat BOEM! Geen oorlogsretoriek, maar de boem van verrassing. Zo wil de organisatie de duizenden bezoekers – dat zijn er over de 75.000 in vier dagen – laten verrassen met spannende acts en ontwikkelingen op het hele festivalterrein, waar naast de podia van alles gebeurt. Het devies is je ogen en oren open te houden. Er zijn vijf podia dit jaar, het Hoofdpodium, de Circustent, de Carrousel,  het Vriendenpodium en daarnaast – nieuw – een stage verzorgd in samenwerking met het nieuwe Poppodium, dat dit najaar in Venlo geopend wordt: Grenswerk. In de vorm van een houten kerk worden hier in een intieme setting minioptredens verzorgd van acts die op andere momenten op de grotere podia zijn te zien en te horen. Elke dag wordt de aftrap gegeven door opkomende lokale talenten, zoals op donderdag singer-songwriter Nina Leeder en vrijdag pop-rock formatie Random Precision.

zpf hoofdpodium

Een kleine greep uit het programma dat een breed scala laat zien aan internationale en nationale artiesten. Op vrijdag staat op het Hoofdpodium La Yegros, uit Argentie, garant voor heupwiegende cumbia. Van geheel andere orde is Tommy Castro and The Painkillers. Rauwe rhythm & blues uit de VS, met gitaar en hammond. Op vrijdag worden de festivalgangers ondermeer getrakteerd op woestijnblues uit Mali met Tamikrest en wat voor velen doorgaat als de grootste Nederlandse rockband van dit moment Kensington. Op zaterdag de afrofunk van de uit Ghana afkomstige Ebo Taylor en in de Circustent het Berlijnse metal trio, met baarden, Kadavar. Daarnaast is er in de Carrousel voor de liefhebbers van psychedelische rock Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. uit Japan. En verder zal Herman Brusselmans voordragen uit eigen werk. Voor de jazzliefhebbers is er De Beren Gieren op het Vriendenpodium, dit jaar nog o.a. North Sea Jazz en Gent Jazz. Op de laatste festivaldag zien we Myles Sanko – soul uit de UK, Bongo Botrako, fiesta uit Spanje, Belgische chansons met Rocco Granata en de afsluiter op het Hoofdpodium is Bo Saris, die op zondagavond in zijn geboortestad optreedt. Het is maar een gedeelte van het veelzijdige programma dat bestaat uit zo’n honderd acts. Naast de vijf podia zijn er ook optredens en lezingen in het aangrenzende museum Van Bommel Van Dam en het in de buurt gelegen Filmhuis Venlo. En traditioneel is er zaterdagmiddag de Picknick der Gebroken Harten, zie foto van de editie van vorig jaar. Heel Venlo en omstreken aan de picknick in het park!

Voor het complete programma, kijk op www.zomerparkfeest.nl. Writteninmusic is er bij op alle vier de festivaldagen en laat zich verrassen. We houden jullie op de hoogte met verslag en foto’s.