Big Star – The Best Of Big Star
Door op 30 juli 2017

Band: Big Star
Album_title: The Best Of Big Star
Genre: Pop, Rock
Release_date: 06/15/2017
Label: Stax
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3690136
The Best Of Big Star Big Star
4
4

Over Big Star is de laatste jaren, na een gruwelijk lange periode volledig verguist te zijn, gelukkig zoveel gezegd en geschreven dat er bijna niets nieuw meer te vertellen valt. Hun muziek zegt dan ook alles.

Natuurlijk is het jammer dat de band van gitarist zanger Alex Chilton, gitarist/zanger Chris Bell, drummer Jody Stephens en bassist Andy Hummel maar drie albums maakte. Maar de songs die daarop stonden behoren wel tot de allerbeste binnen de popmuziekgeschiedenis. Zoveel bewijst ook het nu uitgebrachte The Best of Big Star. In totaal 16 tracks die geplukt van hun albums #1 Record (1972), Radio City (1974) en Third/Sister Lovers (1978) geven een rake indruk over alles dat de band zo uitzonderlijk maakte.

Big Star was een band die heerlijk en soms lekker gruizig kon rocken en onvergetelijk kon ontroeren. In Chilton en Bell had de band twee super getalenteerde songschrijvers die het allerbeste uit elkaar konden halen. The Best Of Big Star bevat in totaal 16 rake tracks die vanaf In The Street en met songs als September Gurls, Thirteen en Jesus Christ alleen al hun muzikale genialiteit fascinerend blootleggen.

The Best of Big Star bevat van een flink aantal Big Star-tracks niet vaak eerder te horen single edits. Voor de rest is alles dat er van Big Star verschijnt altijd weer een verrukkelijke her-kennismaking. Dat geldt dus ook voor The Best Of…

Tracklisting The Best Of Big Star:

 1. In the Street (single mix)
 2. Don’t Lie to Me (single version)
 3. September Gurls (single version)
 4. Thirteen
 5. Jesus Christ (single edit)
 6. I’m in Love With a Girl
 7. O My Soul (single edit)
 8. Feel
 9. When My Baby’s Beside Me
 10. Take Care
 11. Life Is White
 12. Watch the Sunrise (single version)
 13. The Ballad of El Goodo
 14. Nightime
 15. Back of a Car
 16. Thank You Friends