Avant La Lettre – In My Time
Door op 03 februari 2013

Band: Avant La Lettre
Album_title: In My Time
Genre: Pop, electronic, acoustic
Release_date: 01/23/2013
Label: Avant La Lettre Music
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3167609
In My Time Avant La Lettre
3
3

Elf maanden na debuutalbum Belief brengt de Amsterdamse band Avant La Lettre zijn tweede album getiteld In My Time uit. Dit album is een stuk minder akoestisch van karakter dan het eerste en klinkt bovendien nóg toegankelijker.

Toch klinkt In My Time diepgaander dan Belief. De donker klinkende single Smoke Screen is elektronisch van aard en beklijft meteen goed. Op het goed gecomponeerde Postmodernity horen we een trompet en zo is er met allerlei instrumentatie geëxperimenteerd. De titelsong heeft wel een akoestische gitaar als basis, maar toch is er meer gespeeld met toetsen en gelaagdheid. Zo is er om ieder liedje, dat in principe allemaal popsongs zijn, uitgebouwd naar iets uitgebreids. Barricades klinkt ‘uitgekleed’ ongetwijfeld prima, maar dankzij de toetsen en de toevoeging van een sitar klinkt het completer en overtuigender.

Avant La Lettre heeft in ongelooflijk korte tijd twee albums uitgebracht en deze productiviteit mag geprezen worden. In My Time is een grote stap voorwaarts en hopelijk doet het album meer in muziekland dan de voorganger.

Tracklisting In My Time:

  1. Mirrors
  2. Smoke Screen
  3. Postmodernity
  4. Hold On
  5. Heart Beat
  6. Before / After
  7. Peace Sign
  8. In My Time
  9. Barricades
  10. When They Dance