Anneke v Giersbergen & Martijn Bosman samen in het theater
Door op 15 januari 2012

De beer die geen beer was is momenteel in de theaters te zien als een fijne voorstelling waarin Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman de muzikale omlijsting verzorgen. Verscheen de muziek reeds op CD is het boek nu ook opnieuw verkrijgbaar.

De beer die geen beer was is een modern sprookje, geschreven en geïllustreerd door Frank Tashlin en is nog net zo actueel als toen het in 1946 voor het eerst verscheen. Een verhaal over jezelf zijn en jezelf blijven, wat anderen je ook wijs willen maken. Het boek vormt de basis voor de gelijknamige voorstelling met Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman. Een voorstelling die zeker niet alleen voor kinderen is gemaakt. Daar zijn de teksten gewoonweg te sterk en intelligent voor. Ook het boek is nu opnieuw uitgebracht in een nieuwe vertaling van Dennis Gaens. Het boek verschijnt in nee mooie hardcover uitvoering inclusief de CD met liedjes uit de voorstelling.

Tracklisting De beer die geen beer was:

1 Er was eens, 3 Ik vind het fijn een beer te zijn, 5 Ik ga slapen, 7 Het fabriekslied, 9 Waar ben ik meneer?, 10 Eigenwijze man, 12 De circusberen, 13 Zo, dat is geregeld!, 15 Uren, dagen, weken, maanden, 16 De fabriek gaat sluiten, 18 De sneeuw valt, 19 Wat is er aan de hand?, 21 Lente.

Verhaallijn (2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20) ingesproken door Jellie Schippers

Voor meer info: www.debeerdiegeenbeerwas.nl