Angels Sing – Libera In America
Door op 09 april 2015

Album_title: Angels Sing - Libera In America
Release_date: 03/19/2015
Label: Warner Classics
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3377019
Angels Sing - Libera In America
3.5
3.5

Wereldberoemd zijn ze en van hoog niveau, al hebben ze – als je goed luistert – elk hun karakteristiek. Ik heb het over de Engelse (jongens)koren, verbonden aan Kathedralen en Colleges. Libera haakt aan bij die traditie, maar heeft een heel eigenzinnig geluid. Deze Londense zangers – een selectie van getalenteerde jongens, zoetgevooisd en hooggestemd – staan ook solo hun mannetje.

Angels Sing houdt in dat traditionals, standards en geestelijke liederen met verscheidene herkomst even gepolijst worden gepresenteerd, met een onconventionele instrumentale begeleiding. De arrangementen van dirigent Robert Prizeman hebben een herkenbare sound, waarbij de smeuïge koorpartijen – van unisono tot driestemmig – geraffineerd gemixt zijn met synthesized orkest, orgel en (Keltische) band. De stijl valt tussen het intieme van Enya en de meeslependheid van Vangelis.

In Joyfull, joyfull, We Adore Thee is de melodie Ode An Die Freude uit Beethovens negende symfonie te horen en Be Still My Soul is schatplichtig aan Edvard Griegs Finlandia.

De muzikale potentie van de stemmen is  evident: de plaat is live opgenomen in Washington en Libera biedt een waardevolle variant wat er op het gebied van populair religieuze muziek wordt uitgebracht.

Tracklisting Angels Sing:

 1. Joyful, Joyful, We adore Thee
 2. How can I keep from Singing
 3. Morning has Broken
 4. America the Beautiful
 5. Wayfaring Stranger
 6. Amazing Grace
 7. What a Wonderful World
 8. The Prayer “I pray you’ll be our eyes”
 9. Be Still My Soul
 10. How Great Thou art
 11. Rest in Peace
 12. Sanctus
 13. Song of Life
 14. Ave Maria
 15. Voca me
 16. How shall I Sing that Majesty