Aimee Mann – @#%&*! Smilers
Door op 06 juni 2008

Artiest: Aimee Mann
Album_title: @#%&*! Smilers
Genre: Pop, Roots, Singer-songwriter
Release_date: 06/06/2008
Label: SuperEgo Records
Rating: Vijf sterren (5)
Soundsid: 2484203
@#%&*! Smilers Aimee Mann
5
5

Bij de Amerikaanse singer-songwriter Aimee Mann blijf je je maar afvragen of haar albums nog beter kunnen worden. En ja hoor,  met @#%&*! Smilers flikt ze het gewoon weer! Het is zelfs haar meest complete album te noemen en bij Mann weet je dan dat je een waar meesterwerk te pakken hebt.

Als je over Aimee Mann spreekt kom je automatisch op de film Magnolia van PT Anderson. De regisseur vertelde in interviews voor die film dat de songs van Mann (ze had toen reeds twee soloalbums uit) hem geïnspireerd hadden voor het verhaal wat de mozaïekfilm zo briljant maakt. Bizar trouwens dat die songs die in de film zitten en door het grote succes van de film Mann wereldberoemd zouden maken kort daarvoor door de platenmaatschappij als niet commercieel genoeg werden afgeserveerd. Nadat ze bij het uitbrengen van haar eerste solo album te maken had met een platenlabel wat vlak na de release van het album failliet ging en nu op onbegrip stuitte bracht Mann vervolgens haar album Bachelor No.2 Or, The Last Remains Of The Dodo (2000), met vele songs uit de film, uit via haar zelf opgerichte label SuperEgo Records.

Na de albums Lost In Space (2002), The Forgotten Arm en het kersttussendoortje One More Drifter In The Snow is @#%&*! Smilers dus ondertussen Mann’s zevende album. Een album waar ze ruim de tijd voor heeft genomen. Na het in verkoop teleurstellende concept album ‘The Forgotten Arm’ wilde ze met een album vol sterke songs weer alle ogen op haar gevestigd zien. Met haar nieuwe album zal dat zonder twijfel optimaal gaan lukken. Zowel muzikaal als tekstueel heeft ze een zeer rijk album gemaakt. Probeer na het beluisteren van openingstrack Freeway de regels “You’ve Got A Lot Of Money, But You Can’t Afford The Freeway” nog meer eens uit je hoofd te halen. Hetzelfde geldt voor I’ve Had My Fill waarin de tekstregels “You Love Me Like A Dollar Bill, You Roll Me Up And Trade Me In” gelijk opvallen.

In totaal dertien songs die allen naadloos op elkaar aansluiten in tempo, arrangement en emotie. Een specifieke song er uit pakken heeft in deze geen zin omdat ze allemaal zo goed zijn. Met @#%&*! Smilers heeft Mann haar sterkste collectie songs opgenomen. Songs die moeiteloos met haar Magnolia repertoire vergeleken mogen worden. Dit is het meesterwerk dat Aimee al zo lang in zich heeft!

Tracklisting @#%&*! Smilers:

 1. Freeway (3:50)
 2. Stranger Into Starman (1:31)
 3. Looking For Nothing (3:46)
 4. Phoenix (3:56)
 5. Borrowing Time (3:12)
 6. It’s Over (3:58)
 7. 31 Today (4:52)
 8. The Great Beyond (3:12)
 9. Medicine Wheel (4:08)
 10. Columbus Avenue (4:06)
 11. Little Tornado (3:23)
 12. True Believer (3:32)
 13. Ballantines (2:21)