Adam Barnes – Vacancy At Nasa
Door op 07 februari 2018

Artiest: Adam Barnes
Album_title: Vacancy At Nasa
Genre: singerssongwrite, folkrpop
Release_date: 02/07/2018
Label: Wild Native
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Vacancy At Nasa Adam Barnes
3.5
3.5

Adam Barnes kwam met enkele jaren geleden naar buiten met zijn songs in  het voorprogramma van William Fitzsimmons, Slowclub en Matt Simmons Een eerste langspeler The Land The Sea & Everything Lost Beneath bevestigde de kwaliteiten van  de in de omgeving van Oxford residerende singersongwriter.

Blijkbaar heeft de timide Brit het moeilijk met het artiestenbestaan, op de nieuwe langspeler illustreren nummers als Broken en Reykjavic de moeilijke momenten van de muzikant on the road. Of die onthechting de enige oorzaak is van  Barnes relationele problemen valt te betwijfelen.

Twijfel en onzekerheid overheersen op Vacancy At Nasa, fraaie liedjes waarin hij zijn toevlucht zoekt en droomt van een meer avontuurlijk bestaan, zo refereert Electron naar de zakenman die in ’69  aan de Golden Globe Race deelnam, een wanhopige poging om zijn elektronica bedrijf te redden die noodlottig af liep

Met zijn valiesje en geïmproviseerde ruimtepak waarmee hij poseert nabij een poel in een bosrijke omgeving zal Barnes evenmin ver geraken. Dat hoeft ook niet, zolang hij van die mooie  liedjes fabriceert. Op de tweede langspeler gebeurt dat met bassist Joe Hicks en de hulp van Sam Winfield die naast de productie voor percussie en toetsenwerk zorgt.

Een zonder refrein opgebouwde opener is niet zonder risico, in  Bad Luck, stelt Barnes zich bijzonder kwetsbaar en eerlijk op “I fear of standing up alone with no songs for the stage”. Die angst lijkt ons alsnog heel voorbarig, songs zoals het vlotte Ordinary en de eerder vernoemde tracks verbinden een persoonlijke semi-akoestische benadering met de Britse folktraditie. In de sombere melancholische liedjes schemert slechts sporadisch een sprankeltje hoop door maar het levert wel fijne luisterpop op.

Tracklisting Vacancy At Nasa:

 1. Bad Luck
 2. Ordinary
 3. Everything
 4. Smoke Signal
 5. Electron
 6. Lovely Navigator
 7. Better Off Without
 8. Hopeful
 9. Broken
 10. Reykjavik
 11. Jet Lag