30ste Verjaardag van Gabriel’s So wordt groots gevierd
Door op 17 augustus 2012

Artiest: Peter Gabriel
Genre: Pop
Label: Real World Records

Nadat Peter Gabriel een 16 concerten tellende Amerikaanse, coast to coast, tour heeft gemaakt zal op 22 oktober een 30th Anniversary edition van zijn succesalbum So gaan verschijnen. Het album zal als gewone CD, een speciale 3CD versie en een deluxe boxset gaan verschijnen.

Uitgebracht in 1986, wordt So niet alleen gezien als de grote wereldwijde doorbraak van Peter Gabriel als solo artiest maar tevens als een van de albums die de jaren 80 muzikaal definieert. Het album verkocht miljoenen exemplaren wereldwijd ( In Amerika alleen al 5 miljoen exemplaren). Gelanceerd op het grote succes van eerste single Sledgehammer en de baanbrekende video die uitgroeide tot de meest gedraaide video ooit op MTV. So is tevens het album dat de grootste hits van Peter Gabriel kent waaronder openingssong Red Rain, het samen met Youssou Ndour uitgevoerde In Your Eyes, het legendarische duet Don’t Give Up met Kate Bush en Big Time.

So 30th Anniversary edition zal in verschillende uitvoeringen gaan verschijnen: De gewone enkele versie met een geremastered geluid. De speciale 3CD uitvoering, die naast het geremasterde versie van So ook het dubbel live album Live in Athens 1987 bevat. Een gelimiteerde Edition Deluxe box set bevat ook het geremasterde So album, ook het dubbel live album Live in Athens 1987, So DNA CD – die een uniek inzicht geeft in het schrijven en opnemen van het album, via een track by track evolutiie process waarbij vanui het ritme of melodie de songs worden opgebouwd. Daarnaast bevat de box ook 2 niet eerder uitgebrachte DVDs: Live in Athens 1987, geregiseert door Michael Chapman, met Martin Scorsese als executive producer. Dit was tevens het eerste Peter Gabriel concert wat gefilmd werd en werd volledig gerestaureerd vanuit de oude 35 mm film en het geluid werd gemixt voor 5.1 surround geluid.

So: Classic Album is de laatste in de aflevering in de zeer gewaardeerde en prijswinnende serie Classic Album. Ook deze aflevering verteld het volledige verhaal achter het maken van So met de mensen die aan het album meewerkten. Niet alleen diverse muzikanten maar ook producer Daniel Lanois komt optimaal aan het woord. Daarnaast worden ook de baanbrekende video’s besproken die de singles van het album vergezelden.

Ook wordt er een 180gram album versie van So uitgebracht (mastered at half speed om zo de optimale geluidskwaliteit te herbergen). De tracklisting is aangepast naar de favoriete van Gabriel zelf.

Een special double A side 12 inch (vinyl collectible) met de daarop niet eerder uitgebrachte tracks Courage en Sagrada plus een speciale alternatieve piano versie en een backing voices mix van Don’t Give Up en een 60 pagina’s tellend boek met een introductie naar de SO DNA CD door Gabriel zelf en nieuwe liner notes en een volledige serie niet eerder vertoonde foto’s.

So/So DNA track listing

 1. Red Rain
 2. Sledgehammer
 3. Don’t Give Up ( with Kate Bush)
 4. That Voice Again
 5. Mercy Street
 6. Big Time
 7. We Do What We’re Told milgram’s 37
 8. This Is The Picture excellent birds
 9. In Your Eyes

Live In Athens 1987 2CD/DVD

 1. This Is The Picture excellent birds
 2. San Jacinto
 3. Shock The Monkey
 4. Family Snapshot
 5. Intruder
 6. Games Without Frontiers
 7. No Self Control
 8. Mercy Street
 9. The Family And The Fishing Net
 10. Don’t Give Up
 11. Solsbury Hill
 12. Lay Your Hands On Me
 13. Sledgehammer
 14. Here Comes The Flood
 15. In Your Eyes
 16. Biko

12” AA vinyl

 1. Courage
 2. Sagrada
 3. Don’t Give Up (Alternative Version Piano and Bvox Mix)

Written in Music Nieuwsbrief