15e album van The Scene in aantocht!
Door op 25 januari 2012

Band: The Scene
Album_title: Code
Genre: Pop
Label: V2 Records

Op 12 maart verschijnt het nieuwe album van The Scene, getiteld Code. Het is alweer het vijftiende album van de band sinds hun oprichting in 1978 en bevat elf nummers met het vertrouwde ‘Scene’-geluid. Hun drijfveer, het vele optreden, staat aan de basis voor de nieuwe plaat en vooral de energie van die optredens wil men zo goed en zo fraai mogelijk vastleggen. Tijdens de opnamen is de techniek gehanteerd die begin jaren ‘70 van de vorige eeuw o.a. The Rolling Stones en Led Zeppelin hun stevige geluid gaf. De mix is met de modernste apparatuur gemaakt.

Code The SceneLeadzanger Thé Lau licht de aanzet en beweegredenen om het album te maken duidelijk toe:

‘Ik leid misschien niet meer zo’n woest rock & roll leven, maar in mijn hoofd kan het soms nog hevig stormen. Veel daarvan is terecht gekomen op deze cd. Het is daarmee een van mijn meest persoonlijke werkstukken tot nu toe. Op een ochtend werd ik wakker terwijl in mijn gedachten een droom rondspookte over een enorme explosie die in een klap de wereld veranderde. Dit is de basis voor Code.

Ik word regelmatig voor gek verklaard. Waarom in deze tijd nog een plaat maken? De kans is immers groot dat we er op toe moeten leggen. We doen het toch. Die liedjes moeten gemaakt worden. Het is geweldig om met taal bezig te zijn. Om die songs vervolgens tijdens de concerten een nieuw leven te geven, is helemaal geweldig. Die zestiende plaat komt er dus ook wel.’

Op Code krijgt The Scene hulp van vrienden Lange Frans, Thé scoorde met Frans verleden jaar een nummer 1 hit met Zing Voor Me, en Zita Swoon zanger en boegbeeld Stef Kamil Carlens. De eerste single Overal kwam in november al uit en is een uitstekend voorproefje van Code. Dat smaakt naar meer!

Tracklist Code:

 1. Echt
 2. Overal
 3. Water En Vuur
 4. Hel
 5. Code
 6. Stip (met Lange Frans)
 7. Drink
 8. Dier
 9. En Dan
 10. Mooi (met Stef Kamil Carlens)
 11. Waar Mensen Wonen (bonustrack)