With The Dead – With The Dead
Door op 19 oktober 2015

Band: With The Dead
Album_title: With The Dead
Genre: sludge
Release_date: 10/16/2015
Label: Rise Above
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3448101
With The Dead With The Dead
4
4

With The Dead is een nieuw powertrio dat bestaat uit gitarist / Bassist Tim Bagshaw, drummer Mark Greening (beiden de ex-ritme sectie van Electric wizard) en zanger Lee Dorian (Cathedral, Napalm Death en eigenaar van Rise Above). Een illuster gezelschap waarvan je van te voren al kan raden dat het wel behoorlijk heavy moet klinken. En na het beluisteren van dit debuut lijkt dat bijna als een understatement te klinken.

Het nieuw hoofdstuk in ultra heavy en logge rock van de heren, wordt in werking gezet met Crown Of Burning Stars. Een nummer dat start met een spooky intro om vervolgens de luisteraar onder te dompelen in een modderstroom aan gruwelijk vervormde logge riffs. Lee Dorian klinkt als een demonische priester die zijn commanderende vocalen met duivelse felheid uitspuwt. Meer dan 6 minuten dreunen ze door. Een seconde nemen de heren de tijd om de ruïnes te bekijken die dit stuk muzikaal geweld heeft veroorzaakt om vervolgens de sloopkogel weer te hanteren. The Cross zit ritmisch iets anders in elkaar, maar is even effectief. Een sonische muur met een geniaal middenstuk.

De mishandeling van je speakers vindt zijn hoogtepunt met het super trage Living With The Dead. De riffs van Tim Bagshaw klinken zo belachelijk smerig. Kan niet anders dan dat zijn drones van fuzz muren de doden laten herrijzen.

Screams From My Own Grave, de afsluiter van het album, is wellicht het traagst, maar ook zeker het engst. Super horror riff van Bagshaw over de bizar trage slagpartij van Greening, terwijl Dorian op zijn maniakaalst klinkt.

With The Dead is de ultieme soundtrack voor Halloween!!

Tracklisting With The Dead:

  1. Crown Of Burning Stars
  2. The Cross
  3. Nephthys
  4. Living With The Dead
  5. I Am Your Virus
  6. Screams From My Own Grave

Written in Music Nieuwsbrief