W.A.S.P. – Golgotha
Door op 02 oktober 2015

Band: W.A.S.P.
Album_title: Golgotha
Genre: Metal
Release_date: 10/02/2015
Label: Nuclear Blast
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3429598
Golgotha W.A.S.P.
4
4

Toen bekend werd dat Blackie Lawless Animal (Fuck Like A Beast) niet meer live wilde spelen omdat hij een soort herboren Christen is geworden, had ik wel mijn bedenkingen. Is er dan niets meer heilig? Maar ondanks dat Blackie onze Lieve Heer heeft omarmd is er gelukkig niets aan de W.A.S.P. formule gewijzigd. Ook God zal hun stijl onweerstaanbaar vinden en heeft net als Satan daarvoor zijn goedkeuring gegeven. Na Babylon, heeft Golgotha (ik zie een overeenkomst) geruime tijd op zich laten wachten, maar het resultaat is bijzonder goed.

De eerste tonen van de super openingstrack Scream zeggen genoeg. Dit is zo 1000% W.A.S.P. De geweldige vocalen van Blackie die vol emotie je adrenaline laten gieren. wat een feest track. Het lijkt of W.A.S.P. na de 6 jaar afwezigheid wil laten horen dat ze er zeker nog zijn. Overtuigender kan men het niet brengen. Maar het wordt alleen maar beter en het valt me bij Last Runaway op dat je Bruce Springsteen en Heart hoort doorklinken in de manier van zingen, maar ook zeker in de akkoorden.  Pure classic Amerikaanse rock van het hoogste niveau. In het volgende nummer, Shotgun, klinkt in het intro The Who door. Eveneens een zeer opzwepend nummer. De ballad Miss You blijkt al in de jaren 90 te zijn geschreven, maar heeft toen nooit een album gehaald. Hierin is het unieke stemgeluid van Blakke Lawless de grote kracht. Met name ook in het meeslepende refrein. Grote klasse.

Het feit dat Blackie tegenwoordig in de heer is wordt hoorbaar in de lange maar magnifieke titeltrack Golgotha. Jesus I Need You Now. Maar het maakt niet uit als het verweven zit in zo’n song. Zeer goed gekozen afsluiter van het album. Absolute prijsnummer is Slaves Of The New World Order. Dit is hoe heavy metal moet klinken. Zeer sterke breaks, uitmuntende solo’s, alles klopt aan dit nummer.

Wie W.A.S.P. uit het oog was verloren kan ik alleen maar aanraden dit album te luisteren. Ook als new born Christian is Blackie Lawless nog steeds iemand die geweldige songs kan schrijven en beschikt over een emotioneel en uniek stemgeluid.

Tracklisting Golgotha:

  1. Scream
  2. Last Runeway
  3. Shotgun
  4. Miss You
  5. Fallen Under
  6. Slaves Of The New World Order
  7. Eyes Of My Maker
  8. Hero Of The World
  9. Golgotha