Vicious Rumors – Razorback Killers
Door op 21 maart 2011

Band: Vicious Rumors
Album_title: Razorback Killers
Genre: Heavy Metal
Release_date: 03/24/2011
Label: SPV Steamhammer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2883199
Razorback Killers Vicious Rumors
3.5
3.5

Een schoolvoorbeeld van een heavy metal band die wars van alle trends trouw blijft aan hun stijl. Vicious Rumors is in drie T’s samen te vatten:

Talent
De band beschikt altijd over getalenteerde muzikanten en onderscheidt zich door de snarenplukkers. Gitarist Geoff Thorpe is er vanaf het eerste uur bij, kompaan Vinnie Moore verliet de band ooit om Michael Schenker op te volgen bij UFO.

Tragedie
Zanger Carl Albert die zong op het succesvolle Digital Dictator liet in 1995 het leven bij een verkeersongeluk.

Traditie
Van het nummer Ultimate Death waarmee de band debuteerde op de verzamelaar US Metal Volume III (1983) tot en met 2011 houdt de band vast aan dezelfde muzikale stijl. Ook Razorback Killers staat weer bol van de bulderende riffs, een donderende ritmesectie en schreeuwende vocalen. Opvallend zijn ditmaal de Exodus invloeden. Een nummer als Grind That Axe had zo op de laatste Exodus plaat kunnen staan.

Razorback Killers bevat alles wat Vicious Rumors populair maakte in de underground heavy metal scene en verschilt met uitzondering van de productie niet eens zo heel veel van het debuut Soldiers Of The Night. De band consolideert zijn status en blijft een vaste waarde in het genre.

Tracklisting Razorback Killers:

  1. Murderball
  2. Black
  3. Razorback Blade
  4. Blood Stained Sunday
  5. Pearl Of Wisdom
  6. All I Want Is You
  7. Axe To Grind
  8. Let The Garden Burn
  9. Rite Of Devastation
  10. Deal With The Devil

Written in Music Nieuwsbrief