Triptykon gaat door waar Celtic Frost ophoudt
Door op 18 februari 2010

Na een heftige stuiptrekking in 2006 met de CD Monotheist en een 125-daagse tournee, is het machtige Celtic Frost twee jaar later ter ziele gegaan. Het nieuwe muzikale project van voormalig Celtic Frost frontman Tom Gabriel Fischer heet Triptykon. De band bestaat verder uit gitarist V. Santura (Dark Fortress), drummer Norman Lonhard (Fear My Thoughts) en bassiste Vanja Slajh.

De eerste CD van deze band heet Eparistera Daimones (‘links van mij, de demonen’). Op de officiële Myspace van de band zijn drie nummers te beluisteren. De muzikale richting die met Monotheist ingeslagen was lijkt verder te worden gevolgd.

De hoes van het CD-boekje zal opgevrolijkt worden met ‘Vlad Tepes’, een schilderij van de beroemde Zwitserse kunstenaar Giger. Het in 1985 uitgebrachte To Mega Therion bevatte ook een werk van deze artiest, namelijk ‘Satan I’. Verder zal het CD-boekje nog kunstwerken van Vincent Castiglia bevatten in de vorm van portretten van de bandleden geschilderd met het bloed van de kunstenaar zelf. De muziek wordt door Century Media op 22 maart 2010 uitgebracht in de vorm van een gelimiteerde CD en gelimiteerde LP, de gewone CD en een Digitale Download.