Toxic Holocaust en Exhumed in Merleyn, Nijmegen
Door op 04 februari 2014

Genre: metal

De eerste paar jaar van zijn bestaan is Toxic Holocaust een eenmansproject. Joel Grind richtte de band in 1999 op en schreef alle muziek en teksten en speelde alle instrumenten zelf. Sinds een paar jaar is Toxic Holocaust een trio: Phil Zeller speelt sinds 2008 bas en in 2009 verving Nick Bellmore Al Positions op drums. Vorig jaar verscheen hun meest recente album Chemistry Of Consciousness.

Exhumed is een decenium eerder opgericht, maar is van 2001 tot 2009 uit de running geweest. Deze Amerikaanse band combineert grindcore met death metal. In 2010 is de band weer bij elkaar gekomen en een jaar later verscheen het indrukwekkende All Guts, No Glory. Vorig jaar is hun meest recente album Necrocracy verschenen, dus de band lijkt de smaak weer te pakken hebben.

Beide bands spelen maandag 24 februari in Merleyn in Nijmegen. Het concert begint om half negen, terwijl de zaal een half uur eerder open gaat. Kaarten kosten 12,50 euro aan de zaal, maar slechts 10 euro in de voorverkoop. Er mag gemoshed worden!

    Written in Music suggesties