The Order Of Israfel – Wisdom
Door op 03 september 2014

Band: The Order Of Israfel
Album_title: Wisdom
Genre: Doom Metal, Heavy Metal
Release_date: 08/28/2014
Label: Napalm Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3334787
Wisdom The Order Of Israfel
4.5
4.5

Israfel is de naam van een Islamitische engel die met zijn trompetgeschal de dag der opstanding aankondigt. The Order Of Israfel is een Zweedse doom metalband. Hij is in 2012 door gitarist Tom Sutton opgericht en bestaat verder uit bassist Patrik Andersson Winberg, gitarist Staffan Björck en drummer Hans Lilja. Eind augustus heeft Napalm Records het debuutalbum van The Order Of Israfel, genaamd Wisdom, uitgebracht.

Het is eigenlijk een beperking om The Order Of Israfel tot het subgenre doom metal te rekenen. Hiermee wordt hun muziek te veel in een hoekje gestopt, terwijl ze juist zo enorm divers is. Natuurlijk, het leeuwendeel van de nummers heeft een opvallend langzaam tempo, maar daar ligt ook meteen de kracht van de band. In combinatie met de keiharde riffs zorgt dit voor een zeer sterk album. Wisdom bevat kwalitatief goede songs en niet alleen omdat ze zo lekker in het gehoor liggen. Het folk element wordt vaak overschat, hoewel het geen onbelangrijke plek in de sound inneemt. Bij het beluisteren schieten namen als Black Sabbath en Candlemass door het hoofd, maar dat mag zeker geen beperking vormen. The Order Of Israfel heeft duidelijk zijn eigen geluid. De songs op Wisdom kunnen stuk voor stuk omschreven worden als zeer stemmingsvol en opvallend melodieus. De band zorgt voor een aantal belangrijke rustpunten en geeft daarmee het album een natuurlijke balans. Soms horen we wat herkenbare riffs en loopjes, maar over het algemeen speelt de band traditionele doom op een vernieuwende manier. Wisdom is een absolute aanrader voor iedere fan van heavy metal!

Woensdag 24 september staat The Order Of Israfel in het voorprogramma van labelgenoten Lonely Kamel. Het optreden vind plaats in Merleyn in Nijmegen, de zaal is om 21:00 uur open en de show begint om 22:00 uur. Denk eraan dat de zaal na aanvang van het optreden niet verlaten mag worden in verband met overlast voor de buurt.

Tracklisting Wisdom:

  1. Wisdom
  2. The Black Wings A Demon
  3. The Noctuus
  4. The Earth Will Deliver What Heaven Desires
  5. The Order
  6. Born For War
  7. Promises Made To The Earth
  8. The Vow
  9. Morning Sun (Satanas)

Written in Music Nieuwsbrief