The Charm The Fury – The Sick, Dumb & Happy
Door op 13 maart 2017

Band: The Charm The Fury
Album_title: The Sick, Dumb & Happy
Genre: metal
Release_date: 03/17/2017
Label: Nuclear Blast
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3620804
The Sick, Dumb & Happy The Charm The Fury
4
4

Het moeilijke tweede album. Dat is iets wat zeker op is gegaan voor The Sick, Dumb & Happy van het Amsterdamse metalcore gezelschap The Charm The Fury. Met name het opname proces heeft heel wat voeten in aarde gehad. Zelfs zo erg dat ze ook een keer een hele plaat hebben afgeserveerd. Dan moet je als band de moed er in houden. En dat hebben ze gelukkig gedaan.

Na 4 jaar is de band dus terug met een album dat nog steeds geworteld is in metalcore, maar wel een heel stuk gevarieerder klinkt dan het debuut. De band lijkt behoorlijk beïnvloed te zijn door de jaren 90. Zeker in de wat lichtere songs zoals het bij naar alternative rock neigende Blood and Salt ( zal op de festivals wel eens tot een favoriet kunnen ontpoppen) en het hele rustige Silent War. Maar ook de heavier nummers klinken gewoonweg meer metal en dat is een groot pluspunt. The Hell In Me hakt lekker door op een nu metal manier, Down The Ropes (de eerste single) is een portie groove metal eerste klas (let ook even op de prima gitaarsolo) en Break And Dominate is spannend door de etnische invloeden ( echt te gek gedaan).

The Sick, Dumb & Happy is een lekkere metal plaat geworden met af en toe, commercieel gezien, prima hapklare brokken ( Refrein van Echoes is niet meer uit je hoofd te krijgen). Het mag dan een zware bevalling zijn geweest, maar het kan niet anders dan dit album de band heel ver gaat brengen.

Tracklisting The Sick, Dumb & Happy:

 1. Down The Ropes
 2. Echoes
 3. Weaponized
 4. No End In Sight
 5. Blood And Salt
 6. Corner Office Maniacs
 7. The Future Need Us
 8. Silent War
 9. The Hell In Me
 10. Sonsg Of Obscenity
 11. Break And Dominate

24 maart album presentatie in de Sugarfactory, Amsterdam