Steel Panther – Feel The Steel
Door op 25 november 2009

Band: Steel Panther
Album_title: Feel The Steel
Genre: metal, hairmetal
Release_date: 11/12/2009
Label: Universal
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2682712
Feel The Steel Steel Panther
4
4

Een aantal jaar geleden ging ik naar een optreden van Joey Belladonna (ex-Anthrax) in de Viper Room. Hij zat in het voorprogramma van Metal Skool. Dit was een hilarische band die de hele hairmetal scene op de hak nam. Grote bussen haarlak op het podium, windmachines, spiegels en een hele reeks covers van Europe, Poison, Motley Crue, Bon Jovi en Van Halen. Metal Skool heet al een paar jaar Steel Panther en nu is eindelijk hun debuutalbum uit.

Als je niet van platvloerse humor houdt en al helemaal een pokkenhekel hebt aan hairmetal, dan kan je deze plaat links laten liggen. Zo niet, dan kan je Feel The Steel blind kopen. De legende gaat dat de band tijdens de hoogtijdagen van de LA scene aan het begin stond van groot succes, maar dat door overmatig drugsgebruik nu pas het debuutalbum uit is. Michael Starr, Lexxi Foxx (the extra X is for extra Sex!), Satchel en Stix Zadina gooien twaalf nummers lang extreem platte, seksistische humor (ieder nummer gaat over pijpen, neuken met al dan niet lelijke vrouwen en coke snuiven) uit over de luisteraar verpakt in meer dan geweldige songs die zo uit de koker van Extreme, Whitesnake, Poison, Bon Jovi, Mötley Crüe en Van Halen lijken te komen.

Eén luisterbeurt verder en de nummers zijn al niet meer uit je hoofd te krijgen. Zanger Micheal Starr heeft de perfecte stem voor dit genre en kan alles aan. De teksten zijn vreselijk lachen en de muziek is helemaal top. Bekendheden als Corey Taylor (Slipknot) en Scott Ian (Anthrax) doen ook mee op een paar nummers. In de opener Death To All But Metal (dat me een beetje aan Laaz Rocket doet denken) komt zelfs een klein Metallica riffje voor. Volgens mij haat je dit, of vind je het helemaal geweldig. Ik behoor tot de laatste groep.

Tracklisting Feel The Steel:

 1. Death To All But Metal
 2. Asian Hooker
 3. Community Property
 4. Eyes Of A Panther
 5. Fat Girl (Thar She Blows)
 6. Eatin’ Ain’t Cheatin’
 7. Party All Day (Fuck All Night)
 8. Turn Out The Lights
 9. Stripper Girl
 10. The Shocker
 11. Girl From Oklahoma
 12. Hell’s On Fire