Saxon op donderdag 6 november naar 013
Door op 23 oktober 2014

Band: Saxon
Genre: Heavy Metal

Wie aan de grote namen uit de New Wave Of British Heavy Metal denkt, komt al snel bij Saxon uit. De groep uit South Yorkshire werd midden jaren zeventig opgericht en ontwikkelde zich pijlsnel tot één van Groot-Brittannië’s populairste muzikale exportproducten. Donderdag 6 november komt Saxon naar 013 mét special guest Skid Row. Bezoek de website van 013 om kans te maken op het winnen van kaarten voor dit concert.

Saxon maakt begin jaren tachtig in amper twee jaar tijd een drietal klassieke albums: Wheels Of Steel (1980), Strong Arm Of The Law (1980) en Denim & Leather (1981). Deze albums zijn tot de nok toe gevuld met klassieke metalsongs en verplichte kost voor iedere liefhebber van het genre. Ook de groep zelf beseft dat deze drie platen door de fans hoog aangeslagen worden. De komende tournee is dan ook vrij bijzonder: Saxon stelt de setlist samen uit nummers afkomstig van juist die drie klassiekers. Voor de liefhebbers is dat een droom die uitkomt!

Alsof dat nog niet genoeg is, nemen de Britten ook de legendarische Amerikaanse heavy metalband Skid Row mee als special guest! Ook deze groep heeft klassieke albums op hun palmares staan: Skid Row (1989) en Slave To The Grind (1991). De originele zanger Sebastian Bach is inmiddels al enkele jaren uit de band, maar nieuwe zanger Johnny Solinger heeft bewezen een waardige opvolger te zijn.