Savage Messiah biedt nieuw album gratis aan op site
Door op 20 december 2011

Band: Savage Messiah
Album_title: Plague Of Conscience
Genre: Thrash Metal
Label: Earache
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3044067
Plague Of Conscience Savage Messiah
4
4

Dat het niet goed gaat met de cd verkoop is een understatement, maar de actie van Earache Records is wel heel opvallend te noemen. Zij bieden op hun site hele albums om te downloaden. Gratis. Te gek natuurlijk., beter zo dan illegaal . Zo’n actie kan best wel eens veel aandacht opleveren voor deze bands zodat er meer mensen op de shows af komen (en uiteindelijk daar misschien dan wel weer die cd kopen).

Op dit moment worden Gamma Bomb, Wormrot en het nieuwe album van Savage Messiah aageboden en vooral de laatste is heel interessant. De andere albums zijn namelijk al even uit, maar Plague of Conscience is gewoon nieuw. En je kan het hele boekje ook nog eens downloaden. De cd komt in februari 2012 in de winkel.

De Britten zijn met dit album aan hun derde cd toe en gaan mooi op in de hele retro metal revival. Veel jaren 8o invloeden uit de speed en powermetal van die tijd. In de snelle stukken zoals Carnival of Souls, The Accuser and All Seeing I heeft de band heel goed geluisterd naar Metallica ten tijde van Master Of Puppets en Testament, maar in de wat mid tempo songs hoor je invloeden van de latere Dio terug. Een veelzijdig geluid dus en daar heb je wel wat voor nodig. En dat hebben de Londenaren, want speltechnisch is er geen speld tussen te krijgen. Strakke riffs, goeie breaks en vingervlug soleer werk zieren het hele album en daarbij heeft gitarist Dave Silver ook nog eens een behoorlijke strot.

Savage Messiah heeft samen met Earache een unieke actie uitgehaald en dat verdient niets dan lof. Maar het beste van allemaal is dat het ook nog eens een uitstekend album is.

Tracklisting Plague Of Conscience:

  1. Plague Of Conscience
  2. Six Feet Under The Gun
  3. Carnival Of Souls
  4. In Thought Alone
  5. All Seeing I
  6. Beyond A Shadow Of A Doubt
  7. Architect Of Fear
  8. The Accuser
  9. Shadowbound
  10. The Mask Of Anarchy

Download het album hier