Rotting Christ – Aealo
Door op 19 februari 2010

Band: Rotting Christ
Album_title: Aealo
Genre: Black Metal, Death Metal
Release_date: 02/18/2010
Label: Season of Mist
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2729830
Aealo Rotting Christ
3
3

Onlangs verscheen Aealo, de nieuwe CD van de Griekse extreme metal band Rotting Christ. De Griekse band die in 1987 door de broertjes Tolis werd opgericht speelde aanvankelijk rauwe black metal, maar gaandeweg hebben ze hun stijl ontwikkeld tot een meer breder georienteerd geluid.In 2003 heb ik deze band eens live op zien treden. Ik vond hun muziek toen erg toegankelijk en prettig in het gehoor liggen.

Ook op deze nieuwe CD zijn de riffs niet bijzonder gecompliceerd, maar ze vervelen ook niet snel. De ritmes zijn opvallend eenvoudig en de melodielijnen lijken niet al te ingewikkeld. Gelukkig bevatten de nummers voldoende afwisseling om mijn interesse vast te houden. De sfeer op Aealo is niet bepaald donker of mysterieus, daarvoor is de productie te helder. De muziek is wel dreigend en heeft door de tribal en folk invloeden een hypnotiserend effect. Vooral de karakteristieke vrouwenstemmen zorgen voor een vervreemdend effect. Deze zijn in vrijwel ieder nummer te horen en vormen een soort muzikale rode draad. De muziek klinkt erg strak en verfijnd. Vooral de af en toe barokke gitaarpartijen zorgen voor een mooie opvulling binnen het kader van de stampende ritmes.

Gezien de muzikale ontwikkeling in de stijl van deze band is het heel goed mogelijk dat meer metalfans van deze muziek zouden houden als ze er maar mee in aanraking zouden komen. Rotting Christ laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. De muziek van deze Grieken vertoont kenmerken uit allerlei verschillende muzikale genres. Dus, ben je niet vies van een stevige pot metal en schuw je het experiment niet, geef Aealo dan eens een kans.

Tracklisting Aealo:

 1. Aealo (3:40)
 2. Eon Aenaos (3:57)
 3. In Fremder Schrift (4:56)
 4. Noctis Era (4:48)
 5. Dub-Sag-Ta-Ke (2:57)
 6. Fire Death And Fear (4:34)
 7. Nekron Iahes (1:08)
 8. …Pir Threontai (4:48)
 9. Thou Art Lord (4:51)
 10. Santa Muerte (5:28)
 11. Orders From The Dead (8:57)