Root – Heritage Of Satan
Door op 27 oktober 2011

Band: Root
Album_title: Heritage Of Satan
Genre: black metal, heavy metal
Release_date: 10/25/2011
Label: Agonia Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3013827
Heritage Of Satan Root
3.5
3.5

Het is allemaal niet wereldschokkend wat Root op Heritage Of Satan laat horen, maar het is absoluut de aandacht van metal fans waard! Root is een Tsjechische black metal band die eigenlijk meer traditionele heavy metal speelt. Op het eerste gehoor lijkt de muziek simpel en lijken de riffs recht-toe-recht-aan. Er worden gangbare paden bewandeld en de muziek klinkt erg herkenbaar. Maar na een aantal maal beluisteren valt op dat er meer inzit dan initeel verwacht. De nummers zijn onderling erg afwisselend en bevatten interessante riffs en breaks. Bijzondere accenten dragen bij aan de afwisseling en de vervreemdende mystieke atmosfeer.

Niet alle nummers zijn even goed. Son Of Satan is bijvoorbeeld een matig nummer. Maar Darksome Prophet, een up-tempo song, bevat een leuke hardcore-achtige break. In Nomine Sathanas is een heel donker nummer, vooral omdat het in het Tsjechisch gezongen is. Dit element draagt bij aan de mystieke sfeer van de song. His Coming heeft een slepende cyclische riff en doet denken aan Black Sabbath in hun vroege dagen. Root legt er echter meer kwaadheid in met de door mannen ingezongen koorstukken. Het aanbidden van Satan staat hoog in het vaandel van deze band.

Root is geen onbelangrijke band, ze hebben al flink wat ervaring en veel werk uitgebracht. De band heeft flink wat optredens achter de rug. Ze draaien dus al een tijdje mee en toch is dit mijn eerste kennismaking met deze band. En het is zeker geen tegenvaller geworden. Geef Root een kans en beluister Heritage Of Satan. De CD en de band zijn het meer dan waard!

Tracklisting Heritage Of Satan:

  1. Introprincipio
  2. In Nomine Sathanas
  3. Legacy of Ancestors
  4. Revenge of Hell
  5. Darksome Prophet
  6. Fiery Message
  7. Son of Satan
  8. His Coming
  9. Greetings From The Abyss
  10. The Apocalypse