Rob Zombie – Venomous Regeneration Vendor
Door op 18 mei 2013

Artiest: Rob Zombie
Album_title: Venomous Regeneration Vendor
Genre: metal alterative metal usa metal
Label: Universal
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Venomous Regeneration Vendor Rob Zombie
3.5
3.5

Het was al weer een tijd geleden dat we van de muzikant Rob Zombie nieuw werk hadden gehoord. Zijn laatste album Hellbilly Deluxe Vol 2 uit 2006 viel helaas een klein beetje tegen. Toen het nieuws kwam dat hij met Venomous Regeneration Vendor een mix tussen zijn beste solowerk en White Zombie had gecreëerd waren de verwachtingen gelijk hoog gespannen.

Die verwachtingen maakt hij niet waar, maar hij doet verder wel alles wat je op een Rob Zombie album verwacht. Daarom kan je een beetje spreken van wat gemakzuchtige recycling, maar hij stopt er ook weer voldoende dingen in om van te genieten. Opener Teenage Nosferatu Pussy is een wat trage beuker en zeker niet het beste nummer van de cd. Maar met Dead City Radio And The New Gods Of Supertown komt hij ijzersterk uit de hoek. Sleazy hardrock, een vleugje glam en een ronkend hammond orgel maken dit het eerste prijsnummer. Revelation Revolution beukt ook lekker door. Prima song. Met Theme For The Rat Vendor wordt het enige (instrumentaal) rustpuntje gegeven.

Rock and Roll (In A Black Hole) is een onderhuids duister pareltje dat pas na 1,5 minuut ontploft. De 80ies beat and (synth)baslijn werken verslavend. Op het smerige Behold, The Pretty Filthy Creatures! gooit hij er weer een gierend orgel door heen. Het is net even die overtreffende trap die het nummer nodig heeft, jammer dat het daaropvolgende White Trash Freaks een vullertje is. Dat had ook heel gemakkelijk gekund met We’re An American Band. Op het eerste oog een gevaarlijke keuze, wat moet je doen met deze Grand Funk Railroad klassieker. Toch weet Zombie zijn draai er aan te geven en past de song uitstekend bij hem. Van de daarop 3 volgende songs is de afsluiter Trade In Your Guns For A Coffin de beste vanwege de ultra smerige gitaarriff van John 5.

Venomous Regeneration Vendor is uiteindelijk een prima Zombie album geworden. Inmiddels is deze man zijn eigen merk geworden. Het klinkt hetzelfde, maar het is weer net even anders ingekleurd. Het artwork is weer om van te smullen en de uitstekende band klinkt superstrak. De vlijmscherpe in-your-face riffs van John 5 zijn het hele album om van te smullen.

Tracklisting Venomous Regeneration Vendor:

 1. Teeanage Nosferatu Pussy
 2. Dead City Radio And The New Gods Of Supertown
 3. Revelation Revolution
 4. Theme For The Rat Vendor
 5. Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga
 6. Rock ’n Roll (In A Black Hole)
 7. Behold, The Pretty Filthy Creatures!
 8. White Trash Freaks
 9. We’re An American Band
 10. Lucifer Rising
 11. The Girl Who Loved The Monsters
 12. Trade In Your Guns For A Coffin

Written in Music Nieuwsbrief