Ritual Chamber – Obscuration (To Feast On The Seraphim)
Door op 01 maart 2016

Band: Ritual Chamber
Album_title: Obscuration (To Feast On The Seraphim)
Genre: deathmetal
Release_date: 02/26/2016
Label: profound lore
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3487405
Obscuration (To Feast On The Seraphim) Ritual Chamber
3
3

Ergens in de diepe krochten van de hel is het debuut album van Ritual Chamber opgedoken door de metal connaisseurs van Profound Lore. Het label dat ons eerder bijzondere releases voorschotelde van onder meer Vhol, Bosse-De-Nage, Bellwitch, Pallbearer en Witch Mountain Een label dat meerdere malen heeft bewezen een neus te hebben voor bijzondere bands

Ritual Chamber is een behoorlijk donkere deathmetal band uit San Francisco. Of band, een éénmansband , want het is alleen Dario D (van oa Krohm (ook al een solo project van hem) Vetus Obscurum, ex-Drawn and Quartered, ex-Evoken, ex-Abazagorath, ex-Infester) die alles doet.

Obscuration vindt zijn wortels in old school deathmetal. De sfeer is buitengewoon donker en sinister. De productie is met heel veel laag. Het gitaar en het basgeluid zitten heel dicht tegen elkaar aan en de drums klinken of ze onder een groot doek zitten. Hierdoor mis je wel dimensie. Alles klinkt als een brei. Maar, de sound is wel dikker dan bij oldschool deathmetal. De veelal lange songs wisselen van ultra logge stukken, naar snelle breaks en veel midtempo stukken met blastdrums. Alles aan elkaar gerocheld met vocalen a la Cannibal Corpse. Dario D. weet heel veel te doen met sfeer en opbouw. Into The Collective Coffin is daar meteen een fraai voorbeeld van. Beings Of Entropy valt op door de zeer melodieuze en verrassende gitaarsolo. Zo zijn er nog wel meer opvallende melodielijnen die aantrekken. Bijvoorbeeld het begin van The Grasp Of The Host. Ook een opvallende en pakkende solo partij. Maar toch kan ik niet ontkennen dat ook naar meerdere keren luisteren het grootste gedeelte van dit album aan mij voorbij gaat zonder dat het blijft hangen.

Tracklisting Obscuration (To Feast On The Seraphim):

  1. Into The Collective Coffin
  2. The Eterna; Eye
  3. Beings Of Entropy
  4. The Aphotic Dread
  5. A Parasitic Universe
  6. Toward A Maligant Bliss
  7. The Grasp Of The Host
  8. Void Introduction
  9. As Dust And The Animal