Red Giant – Dysfunctional Majesty
Door op 19 oktober 2010

Band: Red Giant
Album_title: Dysfunctional Majesty
Genre: stoner metal
Release_date: 10/07/2010
Label: Small Stone Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2816178
Dysfunctional Majesty Red Giant
4
4

Red Giant is niet de meest productieve band op deze wereld. Dit viertal uit Cleveland leverde haar laatste album (Devil Child Blues) af in 2004 en haar debuutalbum (Ultra Magnetic Glowing Sound) in 1999. De band bestaat al sinds 1990 en leverde drie jaar voor haar debuut ook nog een EP af.

Waar ze met hun EP en debuutalbum nog heel veel spacerock invloeden hadden, bleek Devil Child Blues, zoals de titel al enigszins deed vermoeden, meer aardse invloeden te kennen en bewandelde de band meer de paden van blues georiënteerde hardrock en metal. Dit doen de heren nog steeds maar dan nog een stuk beter dan op de voorganger. Vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat het gemeend is. Deze gasten gaan voor alles verpletterende riffs, groovende ritme sectie, en uitstekende vocalen. Chopper en Never Touch The Lens gaan bikkelhard van start. De laatste gaat zelfs richting oude trashmetal. De smerige bluesinjectie zit in nummers als Easy, Killer en Season Of The Bitch. Million Point Buck trekt het tempo nog wat lager, maar daarna raast de band weer als een woeste tornado door.

Ook dit keer is voor een cover gekozen om mee af te sluiten. Was het de vorige keer The Stooges, nu is het AC/DC’s Let There Be Rock. En dat de heren dat willen is wel duidelijk na dit verpletterende schijfje.

Tracklisting Dysfunctional Majesty:

 1. Chopper
 2. Never Touch The Lens
 3. Easy, Killer
 4. Season Of The Bitch
 5. Million Point Buck
 6. Silver Shirley
 7. It Doesn’t Seem Right
 8. These Satisfactions Are Permanent
 9. Herds Of Something Else
 10. Lamentations
 11. Weird Problems