Principality Of Hell – Fire & Brimstone
Door op 11 augustus 2014

Band: Principality Of Hell
Album_title: Fire & Brimstone
Genre: Thrash Metal
Release_date: 08/18/2014
Label: W.T.C. Productions
Rating: Vier sterren (4)
Fire & Brimstone Principality Of Hell
4
4

Diep van binnen ben ik slechts een simpele ziel en hou ik van eenvoudige muziek. Fire & Brimstone van Principality Of Hell spreekt mij op die plek aan, omdat hun muziek me eenvoudigweg aanspreekt. Ik zal de laatste zijn die zal beweren dat hun muziek simpel is, maar ze rockt en ze raakt me precies op die plek waar muziek je raken kan. Valt er nog meer uit te leggen?

Principality Of Hell bestaat uit zanger/bassist The Magus, gitarist El en drummer Maelstrom. De bandleden komen uit Griekenland, Fire & Brimstone is hun debuut album en het doel van de band is om de jaren 80 thrash te doen herleven. Met een cover die als twee druppels water op die van Venom’s Welcome To Hell lijkt, ziet het er naar uit dat we hier te maken hebben met een slap aftreksel. Echter niets blijkt minder waar, want Fire & Brimstone doet precies wat de band zegt. Met strakke thrash riffs en punkachtige ritmes maakt Principality Of Hell zijn belofte waar. De jaren 80 thrash herleeft en wel op een eerlijke en waarachtige manier.

Dit is een thrash album waar menig jaren 80 metalfan op heeft zitten wachten. Minder Amerikaans dan Toxic Holocaust, maar heerlijk Europees als het oude Venom. Overigens is het geluid van deze band duidelijk geen kopie van deze jaren 80 gigant. Het klinkt alles als een klok en rockt als een monsterlijk beest. Meer valt er niet over te zeggen. Ga dit beluisteren!

Tracklisting Fire & Brimstone:

  1. Fire & Brimstone
  2. Codex Inferno
  3. The Bleeding Nun
  4. We Ride At Night
  5. Leviathan
  6. The Witches’ Coven
  7. Hellfire Legions
  8. The 9th Seal
  9. The Hand Of The Hangman
  10. Strike Of The Beast