Overdrive – Angelmaker
Door op 26 januari 2011

Band: Overdrive
Album_title: Angelmaker
Genre: metal
Release_date: 01/26/2011
Label: Lion Music
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2879975
Angelmaker Overdrive
4
4

Liefhebbers van old school metal zullen niet om Angelmaker heen kunnen. Overdrive zijn oude rotten, ze bestaan al sinds 1980. In 1983 en 1984 leverden ze twee goeie metal albums af, daarna ging het minder en in 1985 ging de band uit elkaar. Vanaf 2008 zijn ze echter weer terug. Toen brachten ze Let The Metal Do The Talking uit. Het eerste album na 26 jaar en deze werd zeer goed ontvangen. Nu is er dus Angelmaker.

In dit album heeft de band zeer veel energie gestoken. 25 demo’s werden opgenomen en uiteindelijk kwamen er 12 songs op het album terecht. Angelmaker gaat verder op het hoge niveau wat de band met Let The Metal Do The Talking in heeft gezet. Classic metal in de stijl van Iron Maiden, Judas Priest en Accept. Een strakke ritmesectie, dubbele gitaarsolo’s en een zanger met veel bereik. Overdrive kent haar pappenheimers maar weet de traditionele inslag om te zetten naar songs die niet alleen maar aan de jaren 80 terug doen denken.

De ouderwets agressief ingezette riff van Sign All Over geeft de luisteraar een mooi idee hoe dit album verder gaat verlopen. Een hele vette uptempo heavy metal track met een uistekende break. In Gut We Trust is de volgende in kopper en met name de zanglijn is erg goed. Een intro met donder en bliksem laat het agressieve On With The Action uit de spiekers knallen. Wie zijn vuisten bij dit nummer nog niet in de lucht heeft, is geen echte metalhead. Ook de titeltrack en To Grow zijn van dat laken en pak. Een verrassing is I Know There’s Something Wrong. Dit nummer is geschreven door Russ Ballard maar de Zweden kennen het vooral in de uitvoering van Abba’s Frida die het in 1982 uitbracht op haar eerste soloalbum (met Phil Collins op drum). Uiteraard is de versie van Overdrive een stukje heavier. Cold Blood Chaser is een pedal to the metal aanrader. Gitaarriff en ritmesectie doet een beetje denken aan Riot. De zang is dan weer heel anders en de gitaarsolo’s zouden uit de Thin Lizzy school kunnen komen. Afsluiter The Wavebreaker is helemaal oude school. Een rustig begin met uitgesponnen zanglijnen gaat over in een galloperende riff die heel erg aan het oude Accept doet denken.

Angelmaker is een klasse album geworden en een waardig opvolger van Let The Metal Do The Talking. Een must voor iedereen die van traditionele heavy metal houdt.

Tracklisting Angelmaker:

 1. Sign All Over
 2. In Gut We Trust
 3. Angelmaker
 4. I Know There’s Something Going On
 5. Under The Influence
 6. On With The Action
 7. See The Light
 8. To Grow
 9. Mother Earth
 10. It’s A Thriller
 11. Cold Blood Chaser
 12. The Wavebraker