Obliteration en Insense tekenen bij Indie Recordings
Door op 12 januari 2011

Genre: Death Metal
Label: Indie Recordings

Obliteration is een jonge death metal band uit Kolbotn, Noorwegen. Dit is een klein plaatsje net buiten Oslo, waar ook bands als Darkthrone, Aura Noir en Lamented Souls vandaan komen. De bandleden zijn begin twintig en de band is in 2001 opgericht. Ze zijn dus al tien jaar bezig met muziek maken en optreden.

ObliterationEen opmerkelijke demo uit 2006 leidde tot een deal met cultlabel Tyrant Syndicate. Dit is een sub-label van Peaceville Records en geleid door Nocturno Culto van Darkthrone en Sarke. Obliteration’s debuut verscheen in mei 2007 en in 2009 werd de opvolger Nekrospsalms uitgebracht. Deze plaat werd uitgeroepen tot album van het jaar door het Noorse tijdschrift Natt Og Dag en won de Osloprisen voor beste album. Hierna ging de band op tournee door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en speelde ze op festivals als Maryland Death Fest, Hole in the Sky, Øya Festivalen, Live Evil, Kill-town Death Fest.

InsenseNa drie indrukwekkende albums heeft Insense zich een trouwe fanbasis verworven in zowel hun thuisland Noorwegen als daarbuiten. Net als hun nieuwe label Obliteration komen ze uit een klein plaatsje net buiten Oslo, maar dit heet Ski. Ze spelen een originele mengeling van technische brute riffs en agressieve melodieën. De muziek band wordt wel vergeleken als een mengeling van stijlen van bands als Dillinger Escape Plan, Neurosis en Slipknot aan de ene kant en Sepultura, Meshuggah en Strapping Young Lad aan de andere kant. Niettegenstaande de schizofrene beschrijving van hierboven, is de reputatie van deze band veelbelovend.

In het voorjaar van 2011 staat de release van hun vierde album gepland.