Nieuwe Forgotten Tomb CD in Herfst 2012
Door op 13 september 2012

Band: Forgotten Tomb
Album_title: ...And Don't Deliver Us From Evil
Genre: extreme metal
Label: Agonia Records

…And Don’t Deliver Us From Evil is de titel van het 6e full-length album van het Italiaanse Forgotten Tomb. Krachtiger en meer rechttoe-rechtaan begint het album waar zijn voorganger, Under Saturn Retrograde, eindigde. Met een meer volwassen opname en een donkerdere horror-atmosfeer is het nieuwe album een diepe duik in de underground scene. Forgotten Tomb is nog steeds obscuur, melodieus en de band volgt nog steeds zijn eigen negatieve pad. De fans zullen niet verrast zijn dat er meer muzikale invloeden te horen zijn dan puur black en doom metal. Het album bevat complexe composities en intelligente songstructuren. De band is in staat om elementen uit mainstream muziekgenres te incorporeren in hun beangstigende metal. Zo zorgen ze ervoor dat hun muziek verfrissend energiek en karakteristiek donker blijft. Volgens bandleider en songwriter Ferdinando ‘Herr Morbid’ Marchisio, is dit nieuwe album het meest persoonlijke sinds zijn in 2004 verschenen Love’s Burial Ground. Hij verkent hiermee de donkerste uithoeken van zijn brein, wat het maakt tot de band’s meest verwrongen en gemartelde muziek.

Het album was opgenomen in de Elfo Studio (Italië) door Daniele Mandelli (Love’s Burial Ground, Negative Megalomania, Songs To Leave, etc.) en mastered in de Finnvox Studios (Impaled Nazarene, Amorphis, Children Of Bodom, Finntroll, HIM). …And Don’t Deliver Us From Evil zal door Agonia Records uitgebracht worden als een reguliere jewelcase CD, een digipack versie met een exclusieve bonus track die gelimiteerd is tot 1000 copies, een digitale download en een dubbele 12″ LP met een andere bonus track. De eerste 66 copies zijn beschikbaar in multicolour splatter vinyl. Het album is beschikbaar voor pre-order.

Voordat het nieuwe album uitgebracht wordt zal op 25 September een 7″ EP getiteld Deprived uitgebracht worden. De EP is in een beperkte oplage van 300 copies (100 groen, 100 wit, 100 rood). Deprived is beschikbaar via pre-order.

In november en december 2012 zal Forgotten Tomb op tournee gaan door Europa; er zijn nog geen datums bekend.

Tracklisting …And Don’t Deliver Us From Evil:

 1. Deprived
 2. …And Don’t Deliver Us From Evil…
 3. Cold Summer
 4. Let’s Torture Each Other
 5. Love Me Like You’d Love The Death
 6. Adrift
 7. Nullifying Tomorrow
 8. Transmission (Joy Division cover)*
 9. Sore (Buzzov•en cover) **

* exclusive digipack CD bonus track
**exclusive vinyl bonus track

  Written in Music suggesties