Nederlandse wordt zangeres van Finlands grootste band
Door op 14 november 2013

Artiest: Floor Jansen
Band: ReVamp

In Nederland is metal bij het grote publiek misschien niet heel erg bekend, maar Nederlandse metal is over de grens een waar begrip geworden. Sterker nog, het is na dancemuziek Nederlands grootste culturele exportproduct.

In Finland is metal zelfs mainstream te noemen en de Finse band Nightwish is met wereldwijd 8 miljoen verkochte albums de grootste band die ooit uit Finland is voortgekomen. Maar niet alleen dat, Nightwish is wereldwijd één van de meest bekende en populaire metalbands van het moment. Groot nieuws dan ook dat Floor Jansen, voorheen bekend van After Forever en tegenwoordig ook van ReVamp, de nieuwe vaste zangeres van de band is. Floor was al mee met de meest recente tour van de band waarbij ze 34 landen aan deden in 572 dagen en waarbij in totaal 1,5 miljoen mensen naar de 104 shows kwamen.

Van deze Nightwish tour komt op 2 december de DVD Showtime, Storytime uit (ook op CD en LP beschikbaar), een documentaire en live DVD opgenomen tijdens hun concert op het Wacken Open Air festival voor een publiek van 82000 mensen. Bekijk de trailer hier en ook als voorproefje het hele nummer hier onder.

ReVamp Livedata 15 november 013, Tilburg 9 januari Luxor, Arnhem 10 janauri Patronaat, Haarlem 17 januari Mezz, Breda 18 januari Metropool, Hengelo 25 januari Manifesto, Hoorn 7 februari Romein, Leeuwarden 13 februari Paard, Den Haag 15 februari Underground, Lelystad 21 februari Effenaar, Eindhoven 22 februari Nieuwe Nor, Heerlen