Naglfar – Téras
Door op 05 april 2012

Band: Naglfar
Album_title: Téras
Genre: Black Metal
Release_date: 03/26/2012
Label: Century Media Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3075506
Téras Naglfar
4
4

Wat opvalt aan Téras, de nieuwe CD van Naglfar, is dat hij meer melodie heeft dan zo op het eerste gehoor lijkt. Dit herinner ik me niet van bijvoorbeeld Sheol. Naglfar is een black metal band uit Zweden die in 1992 opgericht is door Jens Rydén en Kristoffer Olivius. Van deze twee originele leden is alleen de laatste nog in de band, die verder nog bestaat uit Andreas Nilsson en Marcus Norman. Téras is het zesde album en eind maart verschenen via Century Media Records.

De muziek van Naglfar is black metal met een melodieuze inslag. Deze inslag wordt niet bewerkstelligd via synthesizers, maar door het gitaarspel. De melodieën zijn dan ook geen integraal onderdeel van de muziek, maar komen op en gaan onder als een drenkeling in volle zee. Daarom is ze ook niet zo opvallend en komt de muziek zeer heftig over. Een nummer als Invoc(H)ate bijvoorbeeld is hier een goed voorbeeld van. De melodieën maken echter wel een belangrijk onderdeel van de muziek uit, omdat de band zich daarmee op een subtiele manier van andere melodieuze black metalbands onderscheidt. Verder bevatten de songs veel afwisseling, voor black metal dan. Sterke compacte composities met veel kracht en agressie, maar ook met melodie en subtiele momenten. Naglfar is eigenlijk een heel bijzondere band en dat komt op Téras bijzonder duidelijk naar voren.

Saignant detail is dat Naglfar in de Noorse mythologie een boot is die volledig gemaakt is van de vingernagels en teennagels van de doden. Tijdens Ragnarök vervoert dit schip de hordes die tegen de goden zullen strijden.

Tracklisting Téras:

  1. Téras
  2. Pale Horse
  3. III: Death Dimension Phantasma
  4. The Monolith
  5. An Extension Of His Arm And Will
  6. Bring Out Your Dead
  7. Come Perdition
  8. Invoc(H)ate
  9. The Dying Flame Of Existence