MOTÖRHEAD RÖADKILL in de Melkweg
Door op 27 juni 2013

Band: Motörhead

Van donderdag 8 augustus t/m zondag 8 september presenteert de Melkweg de expositie ‘Motörhead Röadkill’; een unieke visuele reis waarin de ziel van een van ’s werelds beste rock ‘n roll-bands is vastgelegd. De indringende beelden, die door fotograaf Pep Bonet van commentaar zijn voorzien, geven de bezoeker een ongekend inzicht in alle aspecten van de onvermoeibare rock ’n roll machine Motörhead.

De Spaanse, awardwinnende fotograaf Pep Bonet, zelf doorgewinterd Motörhead-fan, documenteerde vanaf zijn eerste ontmoeting met de band drie jaar lang (2008-2010) het leven van de bandleden. Vele uren trok hij met ze op tijdens een tour door Argentinië, Brazilië, Colombia en Groot Brittannië, op Europese festivals en hij was aanwezig bij sessies in hun opnamestudio in Los Angeles. Maar ook deelde hij meer persoonlijke momenten met de band, in het bijzonder met de iconische leadzanger Lemmy Kilmister. Pep Bonet deelt in deze expositie zijn ervaringen met de band uit eerste hand.

“Thanks to Pep Bonet, you’ll feel like a spy, like the fly on the wall, observing without being seen… as the ultimate voyeur. People have known Motörhead for decades but have never seen them as intimately as here. Consider yourself privileged. “(Steffan Chirazi)

Pep Bonet (Mallorca, 1974) is een fotograaf die veel heeft gereisd om de diepzinnige momenten vast te leggen die onze onevenwichtige wereld vertegenwoordigen. Zijn langere termijn projecten zijn gericht op Afrikaanse vraagstukken, waaronder zijn meest bekende project “Faith in Chaos”; een foto-essay over de nasleep van de oorlog in Sierra Leone. Pep’s lopende werkzaamheden over HIV / aids heeft geleid tot een aantal fotoboeken en vele tentoonstellingen over de hele wereld. Het werk van Bonet is meerdere malen genomineerd geweest en heeft verschillende awards gewonnen (waaronder de Kodak Young Photographer of the Year in 2003, de tweede prijs van World Press Photo in 2007 en 2009 en de eerste prijs van World Press Photo in 2012). Zijn werk is wereldwijd gepubliceerd.

NOOR is een fotografisch collectief en stichting gevestigd in Amsterdam. Het combineert de talenten en perspectieven van tien fotografen afkomstig uit zeven verschillende landen. De leden van NOOR zijn enkele van de meest erkende en ervaren hedendaagse fotojournalisten en visuele verhalenvertellers. www.noorimages.com

Jack Daniel’s zet middels hun Legends campagne iconen van de popmuziek opnieuw in de spotlight.  Deze campagne loopt een jaar lang op o.a. Discovery Channel en sluit perfect aan bij het project Motörhead Röadkill. Motörhead mag met recht de titel ‘legende’ dragen, met frontman Lemmy Kilmister als iconisch figuur. Jack Daniel’s en Melkweg werken dan ook samen om de expositie van Röadkill in de Melkweg mogelijk te maken.

Motörhead Röadkill is geproduceerd door Kleurgamma.