Metal maand maart in de Melkweg
Door op 01 maart 2013

Zaterdag 2 maart: FIDLAR – Richie Dagger – Electric Tears
Toegegeven het valt niet geheel onder de metal-vlag, maar punk is natuurlijk wel een heel belangrijke invloed geweest binnen de metalscene. FIDLAR staat voor Fuck It Dog, Life’s A Risk en old school punk. In het voorprogramma staat Richie Dagger, een band die punk met psychedelica mixt. Electric Tears uit Hoorn maakt de setlist compleet.

Maandag 11 maart: Steven Wilson
Maandag 11 maart: Living Colour

Het optreden van Steven Wilson is uitverkocht. Maar niet getreurd, want in de zaal ernaast staat Living Colour. Hoewel ik niet helemaal overtuigd ben dat fans van Steven Wilson nu perse ook fan van Living Colour zouden kunnen zijn is het wellicht voor sommigen een acceptabel alternatief.

Donderdag 14 maart: Madball – Terror – Comeback Kid – Your Demise – AYS – The Setup
Op deze donderdag doet de Rebellion Tour de Melkweg aan voor een avondje hardcore. Madball is ooit ontstaan als een side-project van Agnostic Front en speelt zogenaamde New York-based hardcore punk. Dat wordt duwen en trekken in de Oude Zaal.

Donderdag 21 maart: Bullet For My Valentine – Halestorm
Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat Bullet For My Valentine voor het laatst in de Melkweg stonden. Ze zijn ondertussen het boegbeeld van de heavy metal aan het worden, maar kunnen pas echt doorbreken als de oude garde er eindelijk mee stopt. In het voorprogramma staat de Amerikaanse rock-formatie Halestorm. Het optreden is uitverkocht!

Vrijdag 22 maart: Steve Harris (British Lion) – Zico Chain
De bassist van Iron Maiden bracht vorig jaar zijn eerste solo-album uit genaamd British Lion. Deze op klassieke rock geënte CD was een qua muzikale richting een redelijke verrassing. Er is geen vleugje Maiden terug te vinden op deze CD. In het voorprogramma staat de Londense rockband Zico Chain.

Dinsdag 26 maart: Gojira – Hypno5e
Na een overtuigend optreden op Fortarock is het tijd om de Franse metalband Gojira eens in een kleine zaal te aanschouwen. Vorig jaar verscheen via Roadrunner hun sterkste album tot nu toe: L’Enfant Sauvage. In het voorprogramma staan hun landgenoten van Hypno5e, een experimentele metal band uit Montpellier.

Woensdag 27 maart: Finch – Mallory Fox
Het is weer tijd voor een avondje post-hardcore. De Amerikaanse band Finch is weer even bij elkaar voor enkele bijzondere shows. De mannen uit Californie zullen vanavond, in de originele line-up, integraal het debuutalbum ‘What It Is To Burn’ spelen, ter ere van het 10-jarig jubileum van de destijds veelbelovende plaat. In het voorprogramma staat het Engelse Mallory Knox. Onlangs kwam hun debuut plaat ‘Signals’ uit, welke in de eerste week meteen in de Engelse Top 40 terecht kwam en op nummer 1 van de Rock Album chart.