Met de Motörboat naar Mexico
Door op 25 februari 2014

Band: Motörhead
Genre: Heavy Metal
Label: ADA/Rough Trade

Het lijkt wel een vroege 1 april grap, maar de realiteit is soms nog gekker dan de fantasie. Onlangs maakte Motörhead bekend dat ze hun eigen cruise organiseren. Na de successen van de 70000 tons of metal cruise in de voorbije jaren en de uitverkochte versies van de Kiss Kruise komt nu ook het roemruchte trio uit Engeland met een luxe rondvaart.

De cruise is tot Motörboat gedoopt en vertrekt dit najaar vanuit Miami. Onderweg doet men Key West en Cozumel aan voordat men terugkeert naar Miami. Dat biedt de band natuurlijk een prima gelegenheid om naast klassiekers als No Class, Bomber, Overkill en Ace Of Spades het liedje Going To Mexico van het laatste album Aftershock te spelen. Aan boord kun je allerlei prullaria kopen zoals Motörhead wijn, Motörhead baby rompers, Motörhead koptelefoons, de Motörhead board game enzovoorts.

Gezien de belabberde gezondheidstoestand van Lemmy is het ons inziens uiterst twijfelachtig of deze cruise wel doorgang zal vinden. De Europese tournee werd immers onlangs nog afgeblazen en menig metal magazine zal al een ‘in memoriam’ berichtje op de plank hebben liggen voor het geval dat. Afijn, we wensen Lemmy natuurlijk het allerbeste en zijn blij met zijn initiatief want stel je voor dat die oude brombeer een Classic Rock Rijn Cruise voor bejaarde rockers zou organiseren…