Lost Society – Braindead
Door op 10 februari 2016

Band: Lost Society
Album_title: Braindead
Genre: Nuclear Blast
Release_date: 02/12/2016
Label: Nuclear Blast
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3487427
Braindead Lost Society
3.5
3.5

Lost Society is een relatief jonge band. In 2010 opgericht in Jyväskylä door trash metal connaisseur Sammy Albana. Op hun vorige albums, Fast Loud Death (2010) en Terror Hungry (2014) liet de band een zeer vermakelijke old school trash metal sound horen waarbij snelheid natuurlijk wel een belangrijke factor was. Maar het was vooral hoorbaar hoe ontzettend getalenteerd deze jonge gasten zijn. Op Braindead krijgt de band steeds meer een eigen geluid. Zeker op de eerste twee songs laat de band een breder geluid horen dan dat we voorheen van ze gewend waren. I’m The Antidote, de eerste single is een midtempo metal song met weergaloos mooi melodieuze twin solo’s en een pakkende zanglijn. Een gedurfde set om dit al openingsnummer te kiezen, maar ik vind het tof. Het maakt hongerig naar meer. Je bent echt benieuwd naar het volgende nummer. En dat nummer is Riot. Een nummer dat ook laat horen dat de band langzamerhand ook invloeden heeft na 1985. Een waanzinnige beuker met een heerlijke groove. Wat meteen bij deze twee songs opvalt is dat de strot van Sammy nog ruiger is geworden. Hij Klinkt bijna als Paul Balloff

Het snelle Mad Torture is Lost Society zoals we het kennen. Bizar strakke riffs en moordend snelle trash metal van het hoogste niveau. De break in dit nummer en de solo’s tonen de klasse van deze band. Hangover Activator is ook zo’n prijsschieter op nekbekende snelheid. En ook hier weer is het snarenwerk adembenemend. Maar het snelste nummer is het super opgefokte en bijna naar hardcore neigende Rage Me Up. Hollow Eyes en Only (My) Death Is Certain ( met Metallica intro) en afsluiter PST 88 zijn midtempo trash beukers die aan Testament en Exodus.

Mochten deze jongens het al niet met hun eerdere albums hebben bewezen, dan doen ze het nu vast en zeker wel. Lost Society is meer dan een trashmetal revival act. Ze hebben zeker de invloeden, maar weten er een hedendaagse draai aan te geven. Dit mag van mij groot worden!

Tracklisting Braindead:

  1. I Am The Antidote
  2. Riot
  3. Mad Torture
  4. Hollow Eyes
  5. Rage Me Up
  6. Hangover Activator
  7. Only (My) Death is Certain
  8. PST88

Written in Music Nieuwsbrief