Krux – He Who Sleeps Among The Stars
Door op 14 december 2011

Band: Krux
Album_title: He Who Sleeps Among The Stars
Genre: metal, doommetal
Release_date: 11/21/2011
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3023790
He Who Sleeps Among The Stars Krux
4
4

Krux heeft in de loop der jaren een unieke  mix van spacerock, doom en ultra stoere heavy metal eigen gemaakt en dat is erg knap. De band is ooit begonnen als hobby project van Candlemass bassist Leif Edling, maar moet inmiddels toch echt gezien worden al een serieuze band. III Who Sleeps Among The Stars is het derde deel in een trilogie dat gestart is in 2002.

Net zoals op hun voorganger, opent III met een ultieme vorm van hun stijlenmix. De titeltrack kent een zwaar, spooky, maar vooral spacy intro dat wordt gevolgd door galopperende heavy metal riffs, waar weinigen nog mee weg komen, maar Krux weet te cultiveren naar iets machtigs. Het is bijna kitsch,  zo classic. Dat kan ook gezegd worden van de gitaarsolo. Meer heavy metal zal je ze niet snel horen.  Zo veel melodie en met een prachtige  opbouw.

The Hades Assembly laat de doom invloeden de overhand krijgen, maar zoals we van Krux gewend zijn is ook dit nummer helemaal vol geduwd met prachtige arrangementen en ook de gitaarsolo’s zijn weer van ongekende schoonheid en aan het eind wordt er ineens een hele stoere grunt ingezet.

Krux levert met de derde in de reeks weer een weergaloos album af, dat in ieder geval geschikt is voor liefhebbers van HEAVY METAL. Ik schrijf dat met hoofdletters omdat de invloeden er heel dik bovenop liggen. De stem van Mats Levén is ultiem voor deze stijl en de toetsen van Carl Westholm zijn ook een prima aanvulling om het geluid vol te maken en af en toe een vreemde sfeer te creëren

Tracklisting III He Who Sleeps Among The Stars:

  1. He Who Sleeps Amongst the Stars
  2. The Hades Assembly
  3. Emily Payne (and the Black Maze)
  4. Small Deadly Curses
  5. Prince Azaar and the Invisible Pagoda
  6. The Death Farm
  7. A Place of Crows