Kreator – Gods Of Violence
Door op 18 januari 2017

Band: Kreator
Album_title: Gods Of Violence
Genre: Trash metal
Release_date: 01/27/2017
Label: Nuclear Blast
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3605345
Gods Of Violence Kreator
3.5
3.5

Bij Kreator is er van metaal moeheid nog niets te merken. Vorig jaar zag ik de heren nog een razende  set neer zetten op het Alcatraz festival. Hun laatste studio album, Phantom Antichrist, dateert alweer uit 2012. Gelukkig konden we daar lang op teren en daarna kwam er nog een live album en een leuke Noise verzamelaar.

Gods Of Violence is weer een beestachtig goed geproduceerde wervelstorm met een aantal verschrikkelijk snelle trash metal stukken, heel veel grootse melodieën en Engels met een het snerende Duits accent. Over de gehele linie is Gods Of Violence behoorlijk wat minder agressief dan voorganger Phantom Antichrist en ligt de nadruk duidelijk meer op hun melodieuze kant. Dat levert wel een paar hele lekkere meezing refreinen op. We Shall Kill!!! bijvoorbeeld in de titeltrack. Toch gaat het gaat mij persoonlijk ook soms net iets te veel richting power metal en wordt het voor mijn smaak wat cheesy. Fallen Brother met een bijna Falco achtig tussenstuk,  is daar een voorbeeld van. Maar ook  de afsluiter van het album, Death Becomes My Light,  heeft wat te veel epische trekjes.

Zoals gezegd, in melodie pakken de heren dus behoorlijk uit. Niet alleen in het uitstekende gitaarspel van Sami Yli-Sirniö Zowel solo, als in de melodieuze duels met Mille, maar ook met allerlei orkestrale begeleiding.  dat in Satan Is Real heel goed uitpakt

Natuurlijk levert Petrozza ook weer een aantal furieuze trash metal tracks af (Totalitarian Terror ) , maar ze zijn wel in de minderheid. Omdat ik juist die kant van Kreator het beste vind, valt voor mij Gods Of Violence toch wat tegen. Het is allemaal heel knap gedaan en de band bruist van de energie, maar levert net even te veel snelheid in….

Tracklisting Gods Of Violence :

 1. Apocalipticon
 2. World War Now
 3. Satan Is Real
 4. Totalitarian Terror
 5. Gods Of Violence
 6. Army Of Storms
 7. Hail To The Hordes
 8. Lion With Eagle Wings
 9. Fallen Brother
 10. Side By The Sea
 11. Death Becomes My Light