Iskald – The Sun I Carried Alone
Door op 08 januari 2011

Band: Iskald
Album_title: The Sun I Carried Alone
Genre: Black Metal
Release_date: 01/17/2011
Label: Indie Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2874220
The Sun I Carried Alone Iskald
4
4

Iskald is een relatief jonge black metal band. De twee Noren Simon Larsen en Aage Andre Krekling zijn begin 2005 begonnen met hun eerste demo. In maart 2007 verscheen hun debuut Shades Of Misery bij Indie Recordings. Dit was ook meteen de allereerste release op Indie Recordings. Hun tweede CD Revelations Of Reckoning Day verscheen in 2008, op 17 januari verschijnt hun nieuwe CD genaamd The Sun I Carried Alone.

De muziek van Iskald is koud en kil. Dit lijkt te komen door het mechanische karakter van de songs. Toch heeft de muziek ook een organisch karakter, waardoor er emotie in te vinden is. Deze ligt echter onder het oppervlakte, waardoor het mechanische de overhand krijgt. Iskald is een van de weinige nieuwe black metal bands die een prima CD afleveren. De productie van The Sun I Carried Alone is fenomenaal. De ruimte in het geluid past perfect bij het brede spectrum en het mechanische karakter. Hierdoor komt de kilheid goed tot uiting.

Hoewel het twee jaar geduurd heeft voordat de opvolger van het krachtige Revelations Of Reckoning Day verschijnt is het het wachten waard gebleken. Fans van de band kunnen de nieuwe CD blind aanschaffen. The Sun I Carried Alone is een voortzetting van de trend, maar bevat een duidelijke verdieping van de songstructuren. Een prima werk en een aanrader voor alle fans van het black metal genre!

Tracklisting The Sun I Carried Alone:

  1. Alucinor
  2. Under The Black Moon
  3. Natt Utover Havet
  4. Forged By Wolves
  5. I Lys Av Mørket
  6. The Sun I Carried Alone
  7. Rigor Mortis
  8. These Dreams Divine
  9. Burning Bridges