Iron Maiden in juni naar het GelreDome
Door op 08 oktober 2015

Band: Iron Maiden
Album_title: The Book Of Souls
Genre: Heavy Metal
Label: PLG

Op woensdag 8 juni 2016 speelt Iron Maiden in het Gelredome in Arnhem. Het optreden is onderdeel van de Europese tournee ter promotie van het nieuwe album The Book Of Souls dat in Nederland (en 23 andere landen) op nummer 1 in de album charts binnenkwam.

De aankondiging van het concert zal veel Iron Maiden blij stemmen want de band verkiest dus een eigen optreden boven een optreden op een festival. Nadat onlangs bekend werd dat Black Sabbath maar één afscheidsshow geeft in de Benelux (op Graspop in België) en nu ook Iron Maiden als kandidaat afvalt, wordt het gissen wie FortaRock gaat headlinen komend jaar. AC/DC, Metallica, Rammstein, Van Halen of wellicht de originele line-up van Guns N’ Roses nu Slash en Axl de strijdbijl eindelijk hebben begraven.

Iron Maiden is geen onbekende in het Gelredome; in 2011 gaf de band er ook een concert. De band verplaatst zich bij haar wereldtournee over zes continenten met een Boeing 747. Zanger en piloot Bruce Dickinson kan die bak echter niet in Arnhem kwijt. De band zal dus een naburig vliegveld moeten opzoeken voor de show.

De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag 9 oktober 0m 12.00. Tickets kosten tussen de 65 en 69 euro.