Incubate Festival 2013 in 013 Tilburg
Door op 13 juni 2013

Van maandag 16 tot en met zondag 22 september vindt het Incubate Festival plaats in het centrum van Tilburg. Incubate is een multidisciplinair kunstfestival waar de avant-garde van de independent cultuur bewonderd kan worden. Het festival vindt sinds 2005 jaarlijks plaats in september en sinds 2009 onder de naam Incubate. Op het festival zijn films en kunst te bewonderen, maar het grootste gedeelte bestaat uit vernieuwende muziek. In dit kader speelt in 013 een groot aantal bands van garagerock tot extreme metal, van wereldmuziek tot reggae.

De nadruk ligt natuurlijk op de vrijdag, zaterdag en zondag, maar op de andere dagen is het ook niet stil in 013. Vrijdag is voor metalfans de meest interessante dag; Immortal, Mayhem, Brutal Truth, Khold, enzovoorts. Het is zeker niet de enige dag dat metalbands spelen.

Er is een scala aan kaarten beschikbaar van passe-partout tot dagelijkse tickets. Er is ook een campsite georganiseerd, maar Tilburg heeft voldoende hotels om ook de wat beter gesitueerde kunstliefhebber van onderdak te voorzien.