Immolation – Majesty And Decay
Door op 02 april 2010

Band: Immolation
Album_title: Majesty And Decay
Genre: Death Metal
Release_date: 03/04/2010
Label: Nuclear Blast
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 2753315
Majesty And Decay Immolation
4.5
4.5

Omdat promo-materiaal van Nuclear Blast uitbleef, zag ik mezelf genoodzaakt om de nieuwe CD van Immolation via download te beluisteren. Majesty And Decay is een geweldig sterke death metal CD van een van mijn favoriete death metal bands. De CD bevat twaalf songs en duurt 45 minuten en 3 seconden.

De snelheid van de elf nummers (nummer 1 is een intro) ligt niet ver boven het gemiddelde. Met voornamelijk up-tempo songs zorgt Immolation voor een dwingende atmosfeer. Door sterke breaks en intense blast beats ontstaat er spanning in de songs. Tegendraadse ritmes en dissonante gitaren zorgen voor een prachtige grimmige atmosfeer. Vooral het ‘vieze’ gitaargeluid is een opvallend kenmerk wat Immolation al snel doet onderscheiden van andere death metal bands.

Qua death metal begint mijn referentiekader bij bands als Death en Morbid Angel. De muziek van dit genre is door de tijd niet enorm veranderd, maar Immolation heeft er op Majesty And Decay wel voor gezorgd dat de continuiteit gegarandeerd wordt. Het traditionele geluid is behouden, de traditie wordt voortgezet. Ik zie Immolation als de vaandeldrager van de death metal!

Tracklisting Majesty And Decay:

 1. Intro
 2. The Purge
 3. A Token Of Malice
 4. Majesty And Decay
 5. Divine Code
 6. In Human Form
 7. A Glorious Epoch
 8. Interlude
 9. A Thunderous Consequence
 10. The Rapture Of Ghosts
 11. Power And Shame
 12. The Comfort Of Cowards