Hawkwind – Blood Of The Earth
Door op 12 augustus 2010

Band: Hawkwind
Album_title: Blood of the Earth
Genre: Spacerock
Release_date: 08/10/2010
Label: Eastworld
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2786156
Blood of the Earth Hawkwind
3
3

De Hawkwind waait nog immer! Blood Of The Earth is de nieuwste CD van de grondleggers van de space rock. Space-captain Brock vliegt nog steeds het ruimteschip dat in 1969 opgestegen is. Af en toe landt hij op aarde om een nieuwe CD uit te brengen en op tournee te gaan, maar de meeste tijd brengt deze oude rocker door in de oneindige oneindigheid van de nog niet in kaart gebrachte universums.

Wat valt er te verwachten van een nieuwe Hawkwind CD? Niet veel baanbrekends. De bekende space rock is niet te missen, maar ook niet te versmaden. De nummers bevatten de mystieke en atmosferische synthesizers en blinken uit in hun monotoonheid, hoewel die vroeger meer overheerste. Hawkwind is altijd een band geweest die meerdere muziekstijlen geïmporteerd heeft, hoewel die op deze CD minder aanwezig zijn. De sitar- en tamboerijn-klanken geven een nummer als Prometheus een exotisch tintje.

De CD bevat naast het nieuwe materiaal, ook wat oudere nummers (You’d Better Believe It en Sweet Obsession) en zelfs een cover van Sydd Barett (Long Gone). Over het algemeen lijkt deze CD toch minder uit te blinken in de voor Hawkwind zo typerende kenmerken. Sommige nummers zijn nog wel de moeite waard, maar de rest maakt hem toch tot een gemiddelde space rock CD. En dat ben ik eigenlijk niet van Hawkwind gewend.

Kapitein Brock zal niet al te lang meer rond vliegen. De man is momenteel 68 jaar oud en behoort tot de dinosauriërs uit de rockwereld. Toch verwacht ik dat ook deze nieuwe CD weer een tournee tot gevolg heeft en dat we de band binnenkort in Paradiso of de Melkweg mogen aanschouwen. Ondanks een matige CD wordt een optreden van Hawkwind opnieuw iets om naar uit te kijken.

Tracklisting Blood Of The Earth:

 1. Seahawks
 2. Blood Of The Earth
 3. Wraith
 4. Green Machine
 5. Inner Visions
 6. Sweet Obsession
 7. Comfey Chair
 8. Prometheus
 9. You’d Better Believe It
 10. Sentinel
 11. Starshine (Bonus Track)