Grave – Out Of Respect For The Dead
Door op 22 oktober 2015

Band: Grave
Album_title: Out Of Respect For The Dead
Genre: deathmetal
Release_date: 10/16/2015
Label: Century Media
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3452813
Out Of Respect For The Dead Grave
4
4

Hoe is de uitspraak ook alweer van die verzekeringsmaatschappij? Als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf weer bijzonder. Zie hier ook het credo van Grave. Deze band levert al 30 jaar lang zeer consistente deathmetal af. Op hun klassieke debuut Into The Grave hadden ze hun stijl al te pakken en die hebben ze al die jaren vastgehouden.

Out Of Respect For The Dead is daar zeker geen uitzondering op. Gelukkig maar. Mass Grave Mess start met een lekker smerige trage riff die vervolgens als een raket er vandoor schiet. En los zijn ze. Messcherpe riffs, gorgelende zang en razende drums. 100% Grave. Inktzwart en smerig. Swedish deathmetal zoals de fans het willen. De band laat de gloriedagen van het genre doorklinken in alle songs. Het trage Plain Pine Box doet me vooral denken aan een vetter klinkende Celtic Frost. Ik mis alleen de uuhhs, maar verder piept en kraakt het net zo. In de trage stukken is de band trouwens ijzersterk. De band wisselt de snelle stukken vaak genoeg af met lekker log klinkende riffs en doomy tempo’s. Technisch allemaal perfect uitgevoerd. Af en toe komen de riffs ook lekker uit de jaren 80 trash hoek (lees Slayer). Vooral duidelijk hoorbaar in de titeltrack en in Deified. Maar ook in de snelle solo’s hoor je de Slayer invloeden en wordt er veelvuldig aan de tremelo getrokken.

Out Of Respect For The Dead is een klasse album en biedt alles wat een liefhebber van old school deathmetal wil horen. Veel tempowisselingen, af en toe complexe structuren, maar veel vaker wordt ook de recht toe recht aan aanpak gekozen vol pakkende en memorabele riffs van Mika Lagren en Ola Lindgren.

Tracklisting Out Of Respect For The Dead:

  1. Intro Mass Grave Mess
  2. Flesh Before My Eyes
  3. Plain Pine Box
  4. Out Of Respect For The Dead
  5. The Ominous “They”
  6. Redeemed Through Hate
  7. Deified
  8. Trail Of Ungodly Trades
  9. Grotesque Glory