Gratis teringherrie van Wormrot!
Door op 28 april 2011

Band: Wormrot
Album_title: Dirge
Genre: grindcore
Label: Earache

Begin april is Dirge, de nieuwe CD van Wormrot, als gratis download op de website van Earache beschikbaar gesteld. De 25 grindcore songs van deze band uit Singapore zouden in Amerika pas vanaf 3 mei en in Europa pas vanaf 23 mei officieel op CD verkrijgbaar zijn. Het schijnt dat de fans zo aangedrongen hebben om de muziek beschikbaar te stellen, dat de band hier gehoor aan gegeven heeft. “Liever op deze manier, dan illegaal downloaden met alle risico’s op virussen enzovoorts.” Volgens Wormrot: “We realised that all you grinders were so excited for more ‘Abuse’ with Dirge that it’s leaked, so we said ‘what the fuck, here it is’ – for you free in MP3 format to download right now. Get a t-shirt while you’re at it you fucking cheapskates! Nabey cheebai!” Via de site van Earache kun je zelf uitzoeken waar het allemaal om gaat.

Voor je hierop klikt even een woord van waarschuwing: Wormrot speelt extreme metal! Geen van de 25 songs op Dirge duurt langer dan twee minuten, waardoor de CD maar 18 minuten duurt. De grindcore uit Singapore is van een intense soort.

Dirge is via de webstore van Earache beschikbaar in pre-order op CD alsmede op gekleurd vinyl inclusief twee bonus tracks. In Europa is de CD beschikbaar in een versie met bonus DVD, waarop een exclusief kijkje achter de schermen tijdens het maken van de Dirge. Om even snel een indruk te krijgen van de muziek is het wellicht een goed idee om de officiële muziek video van Erased Existence of Spot A Pathetic hieronder te bekijken. Wormrot sluit net hun tour in Amerika af. Of ze daarna naar Europa komen voor live optredens is nog niet bekend.