God Seed DVD Live At Wacken 2008
Door op 06 december 2011

Band: God Seed
Album_title: Live
Genre: Black Metal
Label: Indie Recordings

Er schijnt behoorlijk te zijn gevochten om de naam Gorgoroth. Voor de complete geschiedenis kun je op wikipedia terecht. Het voldoet hier om te melden dat Infernus door de rechtbank erkend werd als de oprichter van de band Gorgoroth. Voormalig zanger Gaahl en bassist King Ov Hell hebben de zaak verloren, maar zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Dit tweetal heeft in samenwerking met Teloch (gitaar), Frost (drums) en Ice Dale (gitaar) een aantal optredens gedaan onder de naam God Seed. Zij stonden onder meer op de festivals Wacken Open Air in 2008 en Hell Fest Summer Open Air in 2009.

Geruime tijd leek het erop dat deze black metal supergroup een nieuwe CD uit ging brengen. Daar Gaahl niet bereid bleek om dit door te zetten en nummers te schrijven voor dit album, heeft King de band opgeheven. Samen met Shagrath van Dimmu Borgir is uiteindelijk in 2010 onder de naam Ov Hell de CD The Underworld Regime uitgebracht. Deze plaat bevat de songs die klaar lagen voor God Seed en de nieuwe nummers waarvan de teksten geschreven zijn door Shagrath.

Op 27 januari 2012 verschijnt via Indie Recordings de CD/DVD van het optreden van God Seed op Wacken in 2008. De band speelt op een podium versierd met schapenkoppen op spiezen, naakte modellen aan kruizen, satanische symbolen en liters schapenbloed. Voor degene onder ons die bekend zijn met het beruchte optreden van Gorgoroth in Krakau en de DVD daarvan klinkt dit bekend in de oren. De setting is namelijk geheel hetzelfde. Wat God Seed noopt om dit stukje plagiaat uit te voeren is mij een raadsel, maar het toont niet echt een creatieve zijde van de heren Gaahl en King. Wellicht dat het hun initiatief was bij Gorgoroth en dat ze zich daarom gerechtigd voelen om dit concept bij hun eigen creatie door te zetten.

King’s commentaar: “God Seed represents a more spiritual side to us. God Seed represents the will to grow; the will to be the super man, so to speak. I think it’s a suitable name for what we will represent in the future. It will challenge the weak minded, but it’s all about the same themes we are known from in the past. The God within man, and the God within nature.” Belooft dit wellicht meer werk van God Seed?

Written in Music Nieuwsbrief