Goblin Cock – Necronomidonkeykongimicon
Door op 24 oktober 2016

Band: Goblin Cock
Album_title: Necronomidonkeykongimicon
Genre: metal
Release_date: 09/09/2016
Label: Joyful Noise Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3566751
Necronomidonkeykongimicon Goblin Cock
3.5
3.5

Met een dergelijke bandnaam, albumtitel en met bandleden die zich Lord Phallus, Lick Myheart, Loki Sinjuggler en The Reg noemen verwacht je een heleboel meligheid. Op het postretje dat zich in de cd bevindt, staat een gast in een soort monniken pak op een mountainbike met in de ene hand een brandende cd en in de ander een B.C. Rich Warlock gitaar.

Daarom is het ook ze verrassend als je het album luistert. Goblin Cock is het project van indie rocker Rob Crow (ex Pinback) die zich hier het alter ego, Lord Phallus aanmeet. Dat doet hij nu overigens al voor de derde keer. En natuurlijk, de heren zullen het allemaal niet serieus menen, maar de 13 nummers op dit album klinken verdomde goed en zijn muzikaal gezien verre van melig. Dat heeft voor een groot deel te maken met Lord Phallus zijn uitstekende stem die heel erg veel doet denken aan ASG’s Jason Chi. Maar ook de muziek heeft er af en toe van weg. Gobelin Cock concentreert zich op mid tempo, wat stoner achtige rock en wisselt vette riffs af met een hele lading mooie melodieën. Het eerste nummer, Something Haunted is daar meteen al een prachtig voorbeeld van. Het start met een hele zware hakkende riff, maar als de break ingezet wordt trekt het nummer helemaal open in een ontzettend catchy rocknummer. Dat is de kracht van het hele, behoorlijk afwisselende album. Qua muziek wordt het de luisteraar niet altijd gemakkelijk gemaakt. De band zet af en toe math metal achtige breaks in, laat hun psychedelische kant de overkant krijgen en draait hun hand niet om voor een portie zeer tegendraads metal. Maar alles krijgt een extra laag door de bijzonder melodieuze inslag wat een prachtig contrast vormt met het harde muzikale gedeelte. De hypnotiserende afsluiter Buck heeft bijna een dance gevoel.

Necronomidonkeykongimicon is veel te goed voor een grap. Wie een open muzikale mind heeft, kan ik dit album alleen maar van harte aanbevelen. Voor onder getekende een echte verassing

Tracklisting Necronomidonkeykongimicon:

 1. Something Haunted
 2. Montrossor
 3. Stwepots Package
 4. Youth Pastoral
 5. Flumed
 6. Bothered
 7. Your Watch
 8. The Undeer
 9. Struth
 10. The Dorse
 11. World Is Moving
 12. Island Island
 13. Buck