Frank Marino & Mahogany Rush – Live / Tales Of The Unexpected / What’s Next
Door op 06 december 2009

Band: Frank Marino & Mahogany Rush
Album_title: Live / Tales of the Unexpected / What’s Next
Genre: hardrock
Label: BGO records
Release_date_reissue: 09/12/2009
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2661395
Live / Tales of the Unexpected / What’s Next Frank Marino & Mahogany Rush
4
4

Vrijwel alle hardrockklassiekers uit de jaren zeventig en vroege jaren tachtig zijn de voorbije vijfentwintig jaar op cd verschenen. Eén van de nog ontbrekende juweeltjes was What’s Next van Frank Marino & Mahogany Rush. Het Engelse BGO records dat zich heeft toegelegd op heruitgaven heeft daar nu eindelijk verandering in gebracht.

Deze dubbel-cd bevat een drietal albums waarvan Live en Tales Of The Unexpected al eerder op cd verschenen. Dankzij de uitstekende re-mastering klinkt deze uitgave een stuk beter dan het origineel, vooral in het lage segment klinkt het dieper en voller. Aan Live (uit 1978) zijn geen tracks toegevoegd waardoor slechts een deel van een normaliter drie uur durend (!) Frank Marino concert is te beluisteren. Hoogtepunt was, is en blijft het majestueuze Dragonfly.

Tales Of The Unexpected is een klassieker dankzij krakers als Door Of Illusion, Norwegian Wood, Sister Change en de Bob Dylan cover All Along The Watchtower. Het album What’s Next was tot op heden alleen in miserabele bootlegkwaliteit te krijgen, maar is nu eindelijk in goede kwaliteit verkrijgbaar. Nummers als Finish Line, You Got Livin en Mona knallen kraakhelder uit de speakers. Na 29 jaar is het nog steeds genieten van Marino’s volle gitaargeluid. Vandaag lopen er nog steeds veel gitaarhelden rond (Satriani, Vai, Moore, Bonamassa etc.), maar niemand tovert zo’n prachtig geluid als Marino uit zijn instrument.

Eigenlijk is het betreurenswaardig dat deze geweldige muzikant zo ondergewaardeerd is en sinds 1983 niet meer op een Nederlands podium te zien is geweest. Frank Marino en platenmaatschappijen zijn al tig jaar water en vuur waardoor we lang op deze release hebben moeten wachten. Hopelijk komen nu ook snel die andere ontbrekende klassiekers op de markt: The Power Of Rock ’n’ Roll en Juggernaut. Vooral eerstgenoemde is een plaat die bij geen enkele liefhebber van gitaargeoriënteerde rock mag ontbreken omdat het wellicht de beste gitaarplaat is die ooit werd opgenomen. Voorlopig kunnen de liefhebbers hun lol op met deze heruitgave.

Tracklisting Live / Tales of the Unexpected / What’s Next:

Disc1

 1. Introduction
 2. The Answer
 3. Dragonfly
 4. I’m A King Bee
 5. Exerpt From Back Door Man
 6. A New Rock & Roll
 7. Johnny B. Goode
 8. Talkin’ ’bout A Feelin’
 9. Excerpt Form Who Do Ya Love
 10. Electric Reflections Of War
 11. The World Anthem
 12. Purple Haze
 13. Sister Change
 14. All Along The Watchtower
 15. Novegian Wood (this Bird Has Flown)
 16. Tales Of The Unexpected

Disc2

 1. Down, Down, Down
 2. Door Of Illusion
 3. Woman
 4. Bottom Of The Barrel
 5. You Got Livin’
 6. Finish Line
 7. Rock Me Baby
 8. Something’s Comin’ Our Way
 9. Roadhouse Blues
 10. Loved By You
 11. Rock ‘n’ Roll Hall Of Fame
 12. Mona